2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Fülöp-szigetek válaszlépést ígért a kínai parti őrség vízágyúzása után

Hirdetés

A Fülöp-szigetek válaszlépést ígért a kínai parti őrség vízágyúzása után

A Fülöp-szigetek kormánya „ellenintézkedés-csomaggal” fog válaszolni a kínai parti őrök és hadihajók „agresszív és veszélyes támadásaira” – jelentette be ifjabb Ferdinand Marcos elnök csütörtökön Manilában.

A lépések arányosak, szándékosak és észszerűek lesznek a nyílt, rendhagyó és törvénytelen, valamint kényszerítő, agresszív és veszélyes támadásokkal szemben, amelyeket a kínai parti őrség és haditengerészet ügynökei követnek el

– közölte az elnök, de nem osztott meg további részleteket a tervezett lépésekkel kapcsolatban.

Hirdetés

„Egyetlen nemzettel sem keressük a konfliktust” – írta Marcos az X-en, hozzátéve, hogy mindezek ellenére a Fülöp-szigetek lakói nem fognak gyáva módon csöndben maradni.

Over the course of these past days, I have met with and spoken to our country’s National Security and Defense leadership. They have made their considered recommendations and, through exhaustive consultations, I have given them my directives.

I have also been in constant…

— Bongbong Marcos (@bongbongmarcos) March 28, 2024

AZ MTI szerint az elnök azt is kifejtette, hogy „nemzetközi szövetségesei” fölajánlották segítségüket az ország szuverenitásának megtartásához.

A kínai védelmi minisztérium szóvivője, Vu Csian kijelentette, hogy a Fülöp-szigetekiek felelősek a konfliktus eszkalációjáért, és a Kína szuverenitását veszélyeztető félrevezető információkat terjesztenek.

A Fülöp-szigetek egyre messzebb téved egy veszélyes ösvényen. A kínai oldal nem fogja engedni, hogy a Fülöp-szigetekiek akaratuk szerint cselekedjenek

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/28/fulop-szigetek-vizagyuzas-kinai-parti-orseg-valaszlepes-flotta/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …