2024. február 29., csütörtökMa  napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.02.29.  Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Zuhanó részvények, repedező cégek, és a mélypont még csak ezután jöhet

Hirdetés

Zuhanó részvények, repedező cégek, és a mélypont még csak ezután jöhet

A tavaly jelentkező globális inflációs hullám miatt a jegybankok jelentős kamatemelésre kényszerültek, a folyamat automatikusan emelte a kötvénypiaci hozamszinteket. A következő időszak legfontosabb kérdése, hogy a jelenlegi globálisan szigorú környezet mennyi ideig marad fenn, ebben az amerikai jegybanknak lehet ismét fontos szerepe. 

Az amerikai állampapírpiaci hozamok emelkednek, és mivel az egyik legkevésbé kockázatos befektetési lehetőség, ezért sokan elfordulnak a kevésbé biztonságosnak tartott részvényektől.

Ennek hatására az amerikai technológiai részvényeket tartalmazó Nasdaq Composite 12-13 százalékot esett

Hirdetés

– jelezte az Indexnek Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője. A szintén technológiai részvényeket tartalmazó Dow Jones-index ezzel szemben „csak” 9 százalékot lépett vissza, mivel főleg érett vállalatokat vonultat fel: a Microsoftot, az IBM-et, az Intelt, az Apple-t és a Cisco Systemet. Tehát a kisebb vállalatokat erősebben érinti a hozamemelkedés miatti befektetői elfordulás.

IXIC 2023-10-31 13-36-55.png

A korai növekedés szakaszában lévő vállalatoknak kisebb az eredménytermelő képessége, sok esetben évekig veszteségesen működtetik őket, ez esetben a termék- vagy szolgáltatásötletet, a menedzsment vízióját veszik meg a befektetők

– magyarázta lapunknak az Equilor szakértője. Felidézte, hogy a kezdeti években a Netflix, de a Tesla is 2020 előtt folyamatosan veszteséges volt. Az árazási modellekben tehát ezeket a cégeket érinti leginkább negatívan az állampapírpiaci hozamemelkedés, és ez leginkább a technológiai szektorra jellemző. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/11/01/reszveny-befektetes-technologia-tech-equilor-varga-zoltan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …