2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Varga Mihály szerint a magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára

Hirdetés

Varga Mihály szerint a magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára

„Az év első hónapjaiban a magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára” – közölte Varga Mihály Facebook-oldalán. A Központi Statisztikai Hivatal kedd reggel közzétett adatai alapján ez azt jelenti, hogy éves alapon 1,7 százalékkal, az előző negyedévhez képest pedig 0,8 százalékkal bővült a GDP.

Elmondta, a növekedést segítette, hogy a foglalkoztatás rekordszinten van, a reálbérek emelkednek, a fogyasztás beindult, az építőipar és a turizmus is egyre jobban teljesít. Várakozása szerint az év egészében 2,5 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság, jövőre – az Európai Bizottság és az IMF előrejelzése szerint is – az uniós növekedési rangsor élmezőnyében lehet.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/04/30/varga-mihaly-penzugyminiszterium-magyar-gazdasag-novekedesi-palya-bovules/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ATV szerint sokkal jobban megéri a szomszédos országokban tankolni, a KSH adatai mást mutatnak

Több szomszédos országban is jobban megéri tankolni, ugyanis Magyarországon a jövedékiadó-emelés után összességében 41 forinttal …