2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Váratlanul és jelentősen csökkentek az árak a Mol-kutakon

Hirdetés

Váratlanul és jelentősen csökkentek az árak a Mol-kutakon

A Mol hétfő kora délután a benzinkútjain literenként 10 forinttal csökkentette az üzemanyagai árát – értesült a Népszava több piaci forrásból. És mivel a nagykereskedelmi üzemanyagárak nem változtak hétfőn, ez a kutak árrésének csökkentését jelenti. Ha a piacvezető lánc lépését az összes magyarországi kút leköveti, a Holtankoljak számadataiból kiindulva literenként átlagosan 637 forintos benzin- és 623 forintos gázolajár várható.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter múlt héten ultimátumot adott az üzemanyag-kereskedőknek, felszólítva őket arra, hogy „áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz”, különben a kormány „kemény eszközökkel” avatkozik be. Erre két hetet kaptak az üzemanyag-kereskedők, amelyből egy már majdnem letelt.

A lap érdeklődött a Molnál, ám válaszul csak annyit kaptak, hogy az árazásról nem nyilatkozik a vállalat. Nagy Márton korábban azt is mondta, az, hogy csökkentik a két üzemanyagfajta profittartalmát, nem azt jelenti, hogy a kiskereskedőknek veszteségesen kell az üzemanyagokat értékesíteniük. Ennek némiképp ellentmond Gépész László, a kis töltőállomásokat képviselő Független Benzinkutak Szövetségének alelnöke, aki a Népszavának arról beszélt:

Hirdetés

a 10 forintos árréscsökkentést minden kútnak követnie kell, amely nem szeretne ügyfeleket veszteni, ezzel viszont nem az a Mol fog tönkremenni, amely tavaly 568 milliárd forintos nettó profitot ért el, hanem azok a kis, tőkeszegény kutak, amelyek átlagos haszna eddig talán ha literenként 5 forint körüli összegre volt tehető.

Emellett azt is mondta, hogy a mostani, 10 forintos árcsökkenéssel a kis hazai kutak zömének működtetése már veszteségessé válik.

A Holtankoljak előrejelzése szerint szerdától mindkét üzemanyagfajta nagykerára bruttó 3-3 forinttal csökken majd.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240429_varatlan-es-jelentos-uzemanyagar-csokkentest-eszkozolt-a-mol#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A cementiparon túl jó az együttműködés a német vállalatokkal

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden hivatalában fogadta a német Kelet-európai Gazdasági Kapcsolatok Bizottságának (Ost Ausschuss) …