2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Több millió szuvenír készült III. Károly koronázására

Hirdetés

Több millió szuvenír készült III. Károly koronázására

A koronázási ünnepségre a helyi gyárak már hónapok óta gőzerővel gyártják a különféle emléktárgyakat. Például az Egyesült Királyság egyik neves porcelánkészítő üzemében, az Emma Bridgewaterben, több mint százezer kézzel festett tányér, bögre, tortatartó, korona és teáskanna készül a király szombati koronázása alkalmából.

A koronázást háromnapos ünnepségsorozat kíséri, és ennek egyik fő rendezvénye lesz a ceremónia másnapján, május 7-én, vasárnap esedékes nagyszabású koncert, melyet a legnagyobb és legősibb brit királyi rezidencia, a London nyugati határában emelkedő windsori kastély hatalmas parkjában tartanak.

S hogy mekkora bevétel várható a koronázási események kapcsán az eladott szuvenírekből? Erre is van már becslés, a Fast Company a Centre for Retail Research becslését közölve azt írja, hogy 245,91 millió brit fontot fognak költeni a vásárlók a különféle emlék- és ajándéktárgyakra az események kapcsán. Ez elképesztő szám, közel 105 milliárd forintnak felel meg, de még így is alatta marad annak az összegnek, amit az ünneplők tavaly még II. Erzsébet királynő platina jubileumán költöttek szuvenírekre. Akkor a britek illetve a helyszíneken ünneplők 281,55 millió fontot hagytak a kasszáknál.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230503-millioszamra-keszulnek-a-szuvenirek-a-hetvegi-koronazas.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó: Minden magyar feltétel bekerült az Ukrajna EU-csatlakozási tárgyalásairól szóló keretdokumentumba

Az Ukrajnával folytatandó EU-csatlakozási tárgyalások keretdokumentumába minden magyar feltétel belekerült – közölte Szijjártó Péter külgazdasági …