2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Tiszteletbeli professzori címmel lepte meg Matolcsy Györgyöt a Fudan Egyetem

Hirdetés

Tiszteletbeli professzori címmel lepte meg Matolcsy Györgyöt a Fudan Egyetem

Tiszteletbeli professzorrá avatta a kínai Fudan Egyetem Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét. Erről a jegybank adott hírt, amely szerint az elismerést az egyetem rektora adta át.

Matolcsy György az idén tizedik alkalommal megrendezett Tsinghua PBCSF Global Finance Forumra volt hivatalos Kínába. A rendezvényen az innovatív és krízisálló globális pénzügyi rendszer jövőjét, a globális gazdasági fejlődés aktualitásait és a geopolitikai kihívásokat vitatták meg a világ vezető pénzügyi szakemberei.

Díszvendégséget kínált fel a kínai elnök Orbánnak, miért fontos ez?

Orbán Viktor mély tisztelettel köszönte meg, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök díszvendégként hívta meg Magyarországot a hsziameni kereskedelmi vásárra. Megnéztük, mi is ez.

Hirdetés

A jegybankelnök fel is szólalt a 80 évvel Bretton Woods után elnevezésű konferencia egyik panelbeszélgetésén, ahol a nemzetközi monetáris rendszer kihívásairól és ennek megoldásairól beszélt. Azt mondta, tanulni kell a gazdasági és pénzügyi ciklusok mintázataiból és a tanulságokat összegezve a globális monetáris rendszert újra kell tervezni, hogy biztosítsa a globális pénzügyi stabilitást, mivel a pénzügyi rendszer az alapja mindenfajta átmenetnek. 

Arról is beszélt, hogy a zöld és a digitális átállás két egymásba fonódó szerkezeti változás, amelyek új megközelítéseket igényelnek, a fenntartható pénzügyek pedig elvezetnek az új fenntartható világrendhez.

A Fudan Egyetem onnan lehet ismerős, hogy mindenféle előzetes egyeztetés nélkül a kormány egyszer csak bejelentette, hogy Budapesten nyit campust, és már ki is nézték rá a területet. Azt a területet, ahová korábban az itt tanuló diákok lakhatásán javító Diákvárost tervezték. A beruházásra 500 milliárd forintot szántak, de a heves tiltakozás eredményeképpen úgy tűnik, visszakoztak. Az erre alapított Fudan Alapítvány jövője is bizonytalan, de ez nem akadályozza meg a kormányzatot, hogy ne tömje ki alaposan pénzzel:

Újabb főigazgató-csere a nem létező Fudan Egyetemet fenntartó alapítványnál

Vezetőcserét hozott az új év a nem létező és bizonytalan jövőjű Fudan Egyetemet fenntartó közalapítvány élén. Mindössze 9 hónap után távozik innen és a kuratóriumból is az eddigi főigazgató, akinek a helyét Csák János miniszter egy tanácsadója vette át.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240527_matolcsy-gyorgy-fudan-egyetem-tiszteletbeli-professzor#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hülyeség ellen a KRESZ sem véd

Ahogy az Index arról beszámolt, több munkacsoport is dolgozik a KRESZ módosításán – jelenleg az …