2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Rossz hírek érkeztek az ingatlanpiacról, sokan megfutamodhatnak a lakáskeresők közül

Hirdetés

Rossz hírek érkeztek az ingatlanpiacról, sokan megfutamodhatnak a lakáskeresők közül

Az ingatlanközvetítő cég elemzése szerint a használt téglaépítésű lakások átlagos négyzetméterára a fővárosi kerületekben 558 ezer és 1,3 millió forint között volt az első két hónap tranzakciói alapján.

A Duna House PR- és elemzési vezetője közölte, „a gazdasági helyzet javulása, a csökkenő kamatpálya és a megújult állami támogatások meghozták 2024 elejére a fordulatot”.

Budapest kerületeiben fokozódó kereslet mellett megindult a tranzakciószámok emelkedése is, ami a későbbiekben várhatóan jelentős hatással lesz az árak alakulására is

– tette hozzá Benedikt Károly.

Hirdetés

A Duna House közölte, a fővárosi otthonteremtők átlagosan 56,5 millió forintot fordítottak használt téglalakásra 2024 első két hónapjának értékesítési adatai alapján. A kerületek többségében akár már 40 millió forint is elég volt egy élhető alapterületű – 40 négyzetméter körüli – lakás megszerzéséhez.

A Duna House szakértői szerint az árak annak ellenére emelkedtek a használt és az új lakások piacán a fővárosban tavaly, hogy enyhe volt a kereslet, és alacsony a tranzakciószám.

Tavaly a használt téglalakások átlagos […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/03/23/duna-house-budapesti-lakasarak-aremelkedes-negyzetmeterar-egymillio-forint-dragulas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Piacra dobták a világ első újrahasznosított pelenkáját

A japán Unicharm Corp. nevű cég újrahasznosított pelenkákat dobott piacra, amiket az Aeon Kyushu Co. kiskereskedelmi …