2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Részletes munkaerőpiaci adatokat közölt a Randstad: a fiatalok többsége dolgozna külföldön

Hirdetés

Részletes munkaerőpiaci adatokat közölt a Randstad: a fiatalok többsége dolgozna külföldön

A Randstad az Indexhez eljuttatott közleményében azt írta, hogy Employer Brand Research nevű kutatásuk eredményeit április 25-én ismertették a Várkert Bazárban rendezett gálaeseményen. Mint írták, tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit:

a magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató,

Hirdetés

a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. Saját szektorában különdíjat érdemelt ki a Libri, a Magyar Nemzeti Bank, a MOL, a Novartis, az Accent Hotels, a Coca-Cola, a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Telekom, a Wizz Air, a Lufthansa Systems, valamint a KÉSZ csoport. A legismertebb munkaadó az Aldi lett – tették hozzá. 

A vállalat ismertette a felmérésük részletes eredményeit is, amelyből – mint fogalmaztak – kiderült, hogy milyen mértékben gondolkodnak munkahelyváltásban a dolgozók, milyen szempontok alapján választanak új munkahelyet, mely szektorok a legvonzóbbak számukra, hajlandóak-e a belföldi mobilitásra, vagy inkább külföldön szeretnének-e munkát vállalni”.

Mire vágynak leginkább a hazai munkavállalók? 

A felmérés szerint a munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont. Emellett rendkívül fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, azt, hogy hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel.

Hangsúlyos szempont továbbá a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására – utóbbi fontossága nőtt a felmérés két évvel ezelőtti eredményéhez képest.

Tavalyhoz képest a magyar munkavállalók legfőbb preferenciái, sőt azok sorrendje is változatlan, ugyanakkor a felmérés arra is rávilágított, hogy

ezen szempontok súlya szignifikánsan magasabb a magyar munkavállalók körében az európai átlaghoz képest.

Különösen kirívó a különbség az elvárás mértékében a vonzó munkabért és juttatási csomagot, a kellemes munkahelyi légkört és a munkaadó pénzügyi stabilitását tekintve. „Mindez sajnos arra enged következtetni, hogy ezek a motivátorok hazánkban továbbra sem maguktól értetődően adottak, az elvárásoknál újra és újra nyomatékosítaniuk kell a munkavállalóknak, hogy mit is szeretnének” – nyilatkozta Baja Sándor, a Randstad ügyvezető igazgatója.

Mint kiderült, Magyarországon jóval kevesebb figyelem irányul magára a munkatartalomra, annak érdekességére, vagy éppen arra, hogy milyen a cég általános megítélése, az európai átlagnak ezek jóval fontosabb elvárások.

01.png

Fotó: Randstad Employer Brand Research 2024

Eltérő munkahelyi igények a férfiak és a nők között, illetve végzettség szerint 

Mint a Randstad írta, a top 5 munkahelyválasztást befolyásoló tényező mindkét nem számára azonos, azonban – a társadalmi berendezkedésünkre visszavezető okok miatt – a nők és a férfiak elvárásai között néhány attribútum jelentős eltérést mutat. A munkahely kényelmes megközelíthetősége és a távmunka/home office lehetősége sokkal fontosabb a nőknek, mint a férfiaknak, ezek mellett pedig az egyenlő bánásmód is kiemelt jelentőséggel bír a hölgyek számára.

Az első 5 tényező a különböző iskolai végzettségű személyeknél ugyanaz lett, bár a sorrendben voltak látványos különbségek. „Az alapfokú végzettséggel rendelkezők számára a fizetésnél is jóval meghatározóbb szempont a kellemes munkahelyi légkör, és többre értékelik a munkahely kényelmes megközelítését vagy az egyenlő bánásmódot, mint a közép- vagy felsőfokú végzettséggel rendelkezők. Az adatokból az látszik, hogy a középfokú végzettséggel rendelkezők aggódnak leginkább a megélhetésük miatt: nekik a fizetés, a munka hosszú távú biztonsága sokkal fontosabb, mint másoknak. A felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára a top befolyásoló tényezők mellett a kényelmi és minőségi faktorok is fontosak. Számukra többet nyom a latba a távmunka/home office lehetősége, a munka érdekessége, a modern technológiák alkalmazása vagy az, hogy a leendő cégük minőségi terméket kínáljon” – írták a közleményben.

04.png

Fotó: Randstad Employer Brand Research 2024

Hiányosságok a munkahelyeken

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/04/27/randstad-felmeres-fiatalok-munkavallalas-kulfoldon-kivandorlas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb mélypont: még az ukrán költségvetés is átláthatóbb, mint a magyar

Minden elemében gyenge eredményt ért el a magyar kormány az Open Budget Survey (OBS) költségvetési …