2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ott találták meg Putyin fegyverét, ahol mindenki várta

Hirdetés

Ott találták meg Putyin fegyverét, ahol mindenki várta

A Kpler adatai szerint Kína ebben a hónapban rekordmennyiségű orosz nyersolajat importál majd – összegezte a Bloomberg. Az becslések szerint az ázsiai ország ebben a hónapban napi 1,7 millió hordó orosz nyersolajra számíthat. Így a Sokol típusú olaj mennyisége megháromszorozódik az egy hónappal korábbihoz képest, és napi 379 ezer hordónyira emelkedik, ami új rekordot jelent.

Kína az orosz–ukrán háború kirobbanása óta az orosz nyersolaj egyik állandó vásárlója lett. A közelmúltban  – miután az Indiába irányuló nyersolaj-áramlások csökkentek – az olcsóbb Sokol típusú olaj előnyeit élvezi az ázsiai óriás. A Kpler szerint ebben a hónapban várhatóan az ESPO típusú olaj importja is növekszik majd:

napi 882 000 hordó lesz, ami a tavalyi év januárja óta a legmagasabb érték.

Hirdetés

A kereskedők szerint nem világos, hogy e a szállítmányok mindegyike tényleges vevőknél köt-e ki, vagy vámraktárba kerül. Állítólag a kínai bankok haboznak részt venni a kereskedelemben a tartályhajókkal szembeni legutóbbi amerikai szankciók miatt. A Kpler a Mianmarba irányuló szállításokat kínai importként tartja számon, és a leszállítások a hónap végén a rendeltetési hely megváltozása miatt eltérhetnek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/03/18/orosz-ukran-konfliktus-haboru-olaj-nyersanyagpiac-nyersolaj-kina-olajkitermeles-olajvezetek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az állam jogi lépéseket tenne, miután az EU elmarasztalta Magyarországot az autópálya-koncessziók miatt

Mivel úgy látták, hogy a 35 évre szóló autópálya-koncesszió nem volt átlátható a becsült érték …