2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nincs több titok: így vagyonosodtak a leggazdagabb magyarok

Hirdetés

Nincs több titok: így vagyonosodtak a leggazdagabb magyarok

Karragich István szerint hiába a rekordra ugró, 96 400 milliárd forintos társadalmi-pénzügyi vagyonméret, ha a növekmény gyakorlatilag egy szűk rétegre koncentrálódik.

Míg a legfelső 10 százalék a társadalom pénzügyi vagyonának kétharmadát birtokolja, addig a legfelső 1 százalék egyenesen a harmadát, s ezen a kétpólusosságon az infláció csak további hasadékot ejtett az alsó 9 tized kárára

– világított rá a Blochamps Capital ügyvezetője. A szakember hozzáfűzte, hogy megugrott a privátbanki vagyon mérete, és dinamikusan változik az ügyfelek pénzhez való viszonya is ebben a rétegben. 

Hirdetés

Ők a leggazdagabb magyarok

Forbes megbecsülte az ország leggazdagabb embereinek rangsorát, ennek értelmében az első 10-ben az alábbi sorrend alakult ki 2023-ban:

  1. Mészáros Lőrinc és családjának becsült vagyona: 591,3 milliárd forint. Korábban vagyonának növekedési üteme lelassult, majd stagnált, Mészáros Lőrinc a tavalyi listán a harmadik helyre fért fel. A vagyona az elmúlt egy évben a becslés szerint több mint 150 milliárd forinttal nőtt.
  2. Csányi Sándor becsült vagyona: 573,7 milliárd forint. Csányi Sándor vagyonának csak kis szeletét teszik ki az OTP-részvények, annál nagyobbat a Bonafarm. A vagyonának már több mint felét az agrárium adja.
  3. Felcsuti Zsolt becsült vagyona: 442,9 milliárd forint. Az MPF Holding tulajdonosa harmadszor is behúzta a dobogót.
  4. Veres Tibor becsült vagyona: 438,2 milliárd forint. Vagyonának legnagyobb szeletét a magyar ingatlanpiac egyik legfontosabb szereplőjét, a Winget is tulajdonló Dayton Invest-csoport adja.
  5. Gattyán György becsült vagyona: 424,8 milliárd forint. A Docler Holding továbbra is növekedésben van, 2022-es éves forgalma 449 millió euró volt, és 2023-ban tovább növekedett, még mindig elsősorban az erotikustartalom-szolgáltatónak köszönhetően.
  6. Szíjj László becsült vagyona: 281,3 milliárd forint. A Forbes becslése szerint vagyona 23 százalékkal gyarapodott egy év alatt, de vagyonnövekedésének üteme csökkent.
  7. Jellinek Dániel becsült vagyona: 249,5 milliárd forint. Az Indoteknek tizenkét európai piacon vannak számottevő ingatlanérdekeltségei és nagybanki finanszírozói kapcsolatai.
  8. Demján Sándorné és családjának becsült vagyona: 225,6 milliárd forint.
  9. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/03/18/gazdag-vagyon-blochamps-karragich-istvan-felso-tizezer/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az állam jogi lépéseket tenne, miután az EU elmarasztalta Magyarországot az autópálya-koncessziók miatt

Mivel úgy látták, hogy a 35 évre szóló autópálya-koncesszió nem volt átlátható a becsült érték …