2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nagy Márton a használtvillanyautó-piacot is megpörgetné, hogy legyen értelme a sok akkugyárnak

Hirdetés

Nagy Márton a használtvillanyautó-piacot is megpörgetné, hogy legyen értelme a sok akkugyárnak

Támogatni kell az elektromos autózás térnyerését, Magyarország az uniós soros elnöki tisztét az elektromobilitás erősítésére is fel kívánja használni – mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a bankszövetség rendezvényén megtartott előadásában.

A miniszter már többször jelezte, hogy szükségesnek látja a villanyautózás támogatását, és hogy ennek uniós szinten kell történnie. Ezzel kapcsolatban most azt mondta, a magyar kormány javaslatait minden uniós tagállamnak be fogja mutatni. A kormány infrastruktúrafejlesztésben, vállalati- és lakossági támogatásban is gondolkozik.

Nagy Márton szerint az elektromos autózás támogatására azért is szükség van, hogy „a belföldi akkumulátorgyártás elegendő megrendeléshez jusson”.

Hirdetés

Nagy Márton újabb akkumulátoripari együttműködésről egyeztetett egy kínai céggel

A NIO akkumulátorcsere-technológiájának közös fejlesztése a cél.

Nagy beszédében újdonság volt, hogy egy konkrétumot is említett a kormány elképzelései közül: nem csak az új, de a használt villanyautók vásárlását is támogatni kellene. Ehhez már csak azért is szükség lenne EU-szintű szabályozásra, mert kellene egy olyan szabvány, ami alapján egyértelműen besorolható, milyen állapotban van egy villanyautó akkumulátora – ez ugyanis meghatározó a jármű további élettartamát tekintve.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240511_nagy-marton-a-hasznaltvillanyauto-piacot-is-megporgetne#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kína óriásit kaszálhatna Európán, ha ez megvalósulna

Lelassult az elektromos járművek piaca az idén. Az évekig tartó szárnyaló eladások után a növekedés …