2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Mosogatószerek és tejtermékek mérete is csökkent áprilisban, itt a lista, mi ment össze

Hirdetés

Mosogatószerek és tejtermékek mérete is csökkent áprilisban, itt a lista, mi ment össze

A magyar kormány az úgynevezett zsugorinfláció visszaszorításának céljával arra kötelezte korábban a nagyobb, 1 milliárd forint árbevételt elérő élelmiszerboltokat, hogy az előrecsomagolt, 2020 január 1. és 2023. július 1. között is forgalmazott termékek esetén tüntessék fel, ha a kiszerelés mérete változik.

Az üzlet a jelzést az új méret forgalomba hozatalától számított 2 hónapig köteles megjeleníteni a tájékoztatást. Egyetlen kivétel van, ha a kisebb kiszerelés mellett a korábbit is forgalmazza az üzlet legalább 6 hónapig.

A Portfolio összegyűjtötte az áprilisi bejelentésű, ismertebb márkák termékeit a Nébih adatai alapján.

Hirdetés

17 különöző Somat- és 4 Jar-mosogatószer mérete csökkent le, két Tihany camembert sajt pedig 4 százalékkal lett kisebb. Szintén csökkent két Milli-termék mérete, az egyik jelentősen, 40 százalékkal. A lap megjegyzi: utóbbi esetben vélhetően nem burkolt áremelésről van szó, hiszen egy ekkora csökkenés egészen biztosan feltűnik a vásárlóknak.

A fentieken kívül a Penny sajátmárkás, Sissy tejtermékeinek mérete is csökkent. „A desszertek között csökkent még egy Waffi ostya mérete is 30 grammról 23 grammra, amely 23,3 százalékos mínusz, valamint egy Carte D’Or desszertalap is kisebb lett: korábban háromszor 260 gramm volt egy csomagban, az új kiszerelés viszont 33 százalékkal kisebb, ugyanis csak kétszer 260 grammot kapnak a vevők” – írja a Portfolio.

A kormány zsugorstopja a zsugorinfláció ellen nem sokat ér, de a Tesco és társai szekálására jó

A kiskermultiknak tájékoztatást kell kitenniük, ha egy termék kiszerelése csökken. Pedig a kiszerelés mérete a gyártókon múlik, ha ők címkéznének, akkor a kisboltok vevőihez is eljutna az információ. A “zsugortájékoztatókkal” újabb felületet kap a propaganda a boltokban, a multik még egy kötelező pluszfeladatot és adott esetben bírságokat.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240428_zsugorflacio-mosogatoszerek-es-tejtermekek-merete-is-csokkent-aprilisban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A cementiparon túl jó az együttműködés a német vállalatokkal

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden hivatalában fogadta a német Kelet-európai Gazdasági Kapcsolatok Bizottságának (Ost Ausschuss) …