2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Matolcsy György a Fudan Egyetem tiszteletbeli professzora lett

Hirdetés

Matolcsy György a Fudan Egyetem tiszteletbeli professzora lett

A Tsinghua Egyetem PBC School of Finance (PBCSF) a Reinventing Bretton Woods Bizottsággal (RBWC) és az Academy of Contemporary China and World Studies (ACCWS) együttműködve adott otthont a 2024 Tsinghua PBCSF Globális Pénzügyi Fórum – 80 évvel Bretton Woods után elnevezésű konferenciának. Matolcsy György jegybankelnök a globális pénzügyi stabilitásra gyakorolt hatások gazdasági széttagoltságának mérséklése és megelőzése témájú panelbeszélgetésen vett részt.

A jegybank közleménye szerint a nemzetközi konferencia fókuszában a gazdasági és pénzügyi területek főbb kérdései, a kínai pénzügyi nyitás és a globális gazdasági fejlődés aktualitásai és a geopolitikai kihívások álltak. Matolcsy György jegybankelnök a panelbeszélgetésen kifejtette,

  • milyen kihívásokkal néz szembe jelenleg a nemzetközi monetáris rendszer,
  • és melyek a lehetséges megoldások ezekre a kihívásokra.

A jegybankelnök kiemelte: tanulni kell a gazdasági és pénzügyi ciklusok mintázataiból, és ezeket a tanulságokat összegezve a globális monetáris rendszert újra kell tervezni, hogy biztosítsa a globális pénzügyi stabilitást, mivel a pénzügyi rendszer az alapja mindenfajta átmenetnek.

Hirdetés

Új nemzetközi gazdasági rend kialakulása

Matolcsy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/05/27/matolcsy-gyorgy-jegybank-fudan-egyetem-konferencia-mnb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vegyesen mozgott a forint pénteken

Vegyesen mozgott a forint pénteken a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon – írja az …