2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kína hackertámadást hajtott végre a brit védelmi minisztérium ellen

Hirdetés

Kína hackertámadást hajtott végre a brit védelmi minisztérium ellen

A kínai állam hackertámadást hajtott végre a brit védelmi minisztérium ellen – számolt be róla a Sky News. A támadás egy olyan bérszámfejtő rendszer ellen irányult, amely a jelenlegi állomány tagjainak és néhány veteránnak a nevét és banki adatait tartalmazza.

A brit kormányzat nem nevezte meg a támadás forrását, a lap szerint azonban Kínáról van szó. A kínai külügyminisztérium tagadta a vádakat, és közölte, hogy elítéli a kibertámadások minden formáját. Tobias Ellwood konzervatív képviselő és korábbi katona szerint a támadás célja az lehetett, hogy azonosítsák azokat a személyeket, akik anyagi helyzetük miatt pénzzel együttműködésre bírhatóak.

A brit védelmi minisztérium az elmúlt napokban megpróbálta felmérni a támadás mértékét, a vizsgálatok nem mutatták ki, hogy bármilyen adatot elloptak volna. Közölték, hogy a támadás nem befolyásolja az e havi fizetéseket, az érintettek megsegítésére pedig egy többpontos tervet készítenek, ezt Grant Shapps védelmi miniszter fogja a parlament elé tárni.

Hirdetés

Eközben Hszi Csin-ping kínai elnök öt év után először látogat Európába, többek között Magyarországra is jön, erről itt írtunk bővebben:

Miért jön Magyarországra Hszi Csin-ping, és kit akar valójában meghódítani?

Nálunk új beruházásokról tárgyalhat a Hszi Csin-ping, akár be is jelentheti új gyárak létesítését, Szerbiában pedig minden bizonnyal kulturális központot avat, de Budapest és Belgrád is Peking stabil szövetségese, így ezekben nincs is semmi meglepő. Meghódítani nem minket, hanem Nyugat-Európát kell, amely egyre inkább beleállni látszik egy Kína-ellenes kereskedelmi háborúba.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240507_kina-nagy-britannia-hackertamadas-vedelmi-miniszterium#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A paneltulajdonosok lába földbe gyökerezett, az albérletárak stoptáblához értek

Korábban több ízben is beszámoltunk arról, hogy az idei év eddigi hónapjaiban növekedés érzékelhető az …