2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kiderült, mit építene a kormány a pénz híján elkaszált MotoGP-pálya helyett Hajdúnánáson

Hirdetés

Kiderült, mit építene a kormány a pénz híján elkaszált MotoGP-pálya helyett Hajdúnánáson

Kiderült, mit kezdene a kormány azzal a kisajátított hajdúnánási területtel, amelyen az eredeti tervek szerint MotoGP-pálya épült volna, de a projektet az Ukrajnában zajló háború gazdasági hatásaira hivatkozva felfüggesztették.

A Debreciner egy birtokába került nem nyilvános kormány-előterjesztés alapján – amelyet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter jegyez – azt írja, hogy hamarosan egy három pontból álló javaslatcsomagot tárnak a kormány elé, amely a következő terveket tartalmazza: 

  • Sportcélú fejlesztések (egy pontosabban ki nem fejtett, úgynevezett Riders Park, továbbá verseny- és bérgokartpályák építése, valamint a debreceni salakmotorversenyek Hajdúnánásra hozatala); 
  • egy ipari és napelempark létrehozása; 
  • agrárkutatási és innovációs központ létrehozása a Debreceni Egyetem számára. 

Ehhez a MotoGP-beruházás 489,9 hektáros területének egy részét a Debreceni Egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány vagyonkezelésébe adnák. 

Hirdetés

Az előterjesztésből az is kiderül, hogy a kisajátításról szóló 2007-es törvény szerint amennyiben a kisajátítás célja nem valósul meg a meghatározott időtartamon belül, a korábbi tulajdonosok visszavásárlási joggal élhetnek. Június 30-tól 25 helyrajzi szám volt tulajdonosa lenne jogosult az érintett földek visszavásárlására. 

A Debreciner megkeresésére a Miniszterelnökség közölte, ilyen előterjesztést a kormány nem tárgyalt, annak létezését azonban nem cáfolták. Közölték ugyanakkor, hogy nem fognak akkugyárat építeni a területen. „Akkumulátorgyár létesítése kizárt, tervezés szintjén sem merült fel soha” – szögezték le. 

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240530_motogp-hajdunanas-uj-tervek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hülyeség ellen a KRESZ sem véd

Ahogy az Index arról beszámolt, több munkacsoport is dolgozik a KRESZ módosításán – jelenleg az …