2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Keszthelyi Erik az Indexnek: Az élet azóta engem igazolt

Hirdetés

Keszthelyi Erik az Indexnek: Az élet azóta engem igazolt

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elnök-vezérigazgatója lapunknak egyebek mellett arról beszélt, hogy

  • miképpen alakult át a biztosítási piac azóta, hogy 2005-ben megkezdte tevékenységét a szakmában;
  • mit nem engedhet meg ma magának egy felelősen működő alkuszcég;
  • a márciusi lakásbiztosítási kampánynak mi a valódi tétje;
  • ez az időszak mennyiben támogatja a közép- és hosszú távú célokat;
  • milyen motivációval alapították meg januárban a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetségét;
  • illetve mit várnak az ugyancsak idén év eleji starttal elindított digitális biztosításközvetítő rendszerüktől, a biztosításipiac.hu-tól.

Csaknem 20 éve aktív a biztosítási piacon, sokan forradalmárnak, vizionáriusnak tartják. Ma milyen a szektorális helyzetkép ahhoz képest, amikor belevágott?

A biztosítási szakmát 2005-ben kezdtem biztosítási tanácsadóként, az osztrák GRAWE-csoporthoz tartozó MIC Biztosítási Alkusz Kft.-nél. A szakma szeretete azonnal magával ragadott, ezért folyamatosan azon dolgoztam, hogyan tudok még nagyobb értéket teremteni a munkámmal. 2007-ben többek között ezért is hagytam el az alkuszcéget, mert nem biztosítottak számomra lehetőséget arra, hogy az életbiztosítási termékek mellett vagyonbiztosítási megoldásokkal is kiszolgálhassam az ügyfeleimet. Én viszont hittem abban, hogy a teljes körű ügyfélkiszolgálásé a jövő, csak egy termékágra koncentrálni pedig nem volt összeegyeztethető azzal a küldetéstudattal, amit a mai napig hűen vallok: ügyfeleink szolgálata a mi küldetésünk. Az élet azóta engem igazolt, ma egy felelősen működő alkuszcég nem engedheti meg magának, hogy ne gondoskodjon a neki bizalmat szavazó családokról és vállalkozásokról komplex biztosítási megoldásokkal. Ennek érdekében az idén is kiemelt hangsúlyt fektetünk az alkuszi integrációra, hogy hozzánk csatlakozva minél több, szakmájára hivatásként tekintő alkusz nyújthasson teljes körű minőségi szolgáltatást.

Hirdetés

A verseny élénkítése a cél

A vagyonbiztosítási szerződésekre alkalmazandó egyes veszélyhelyzeti szabályokról szóló kormányrendelet – versenyélénkítés céljával – a márciusi hónapot egy olyan időszaknak jelöli ki, amikor az ügyfél költségmentesen szerződhet át, illetve mondhatja fel lakáscélú ingatlant érintő, határozatlan időre kötött vagyonbiztosítási szerződését, és a lakásbiztosítás évfordulójától függetlenül válthatnak, vagyis lehetővé teszi számukra a rugalmasabb, az aktuális élethelyzetükhöz illeszkedő tervezést. Például ha olyan fejlesztést valósítottak meg, ami jelentősen növelte ingatlanjuk értékét, vagy nagy értékű használati tárgyak kerültek a lakásba a szerződés megkötése óta, nem kell a biztosítási szerződésük évfordulójáig várniuk arra, hogy ezt a változást az otthonuk biztosításában is érvényesítsék. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a tartamkedvezmény összegét felmondás esetén a biztosítók visszakérhetik az ügyfelektől. A felmondásokat március 1-től – mivel március 31-e ünnepnap – egészen április 2-án éjfélig fogadják be a biztosítók, és a felmondás biztosítóhoz való beérkezését követő 31. naptól kezdődik az új biztosítás kockázatviselési kezdete. Ebben az időszakban csak a díjjal rendezett szerződések felmondását fogadják be a biztosítók, így erre minden ügyfélnek érdemes figyelnie.

Ma mintegy 4,6 millió ingatlan van Magyarországon, amiből csaknem 3,3 millió rendelkezik biztosítással. A kampány elsősorban az új szerződőkre irányul, vagy a már meglévő kontraktusok felülvizsgálatára? Várakozások szerint mi lehet reálisan a hónap mérlege?

Ez a statisztika elsősorban azt üzeni, hogy több mint 1 millió ingatlan jelenleg biztosítási védelem nélkül áll. Vagyis az évek óta nem frissített, sok esetben alulbiztosított ingatlanok fokozottabb védelmének megteremtése mellett figyelmet kell fordítani a még biztosítással egyáltalán nem rendelkező otthonokra is. A biztosítók különböző akciókkal, kedvezményekkel készültek a márciusi kampányra, egyelőre azonban nehéz megjósolni, hogy ezek milyen mértékben alakítják át a biztosítási piacot. A Hungarikum Alkusz ennél azonban komolyabban veszi a kampányt. Mi nem arról beszélünk, hogy milyen eredmény lesz, hanem arról, hogy mi mit teszünk a kampányban a magyar családok védelméért. Értékesítési hálózatunkon, digitális felületeinken, vállalati ügyfeleinken és kommunikációs partnereinken keresztül több millió emberhez jutunk el, és visszük el hozzájuk a lakásbiztosítási szerződések felülvizsgálatának lehetőségét. Minden, már általunk kezelt lakásbiztosítási szerződés esetében automatikusan elindítjuk ezt a felülvizsgálatot, és minden, lakásbiztosítással nem rendelkező ügyfelünket megkeressük a kötés lehetőségével. A Hungarikum Alkusz az egyetlen olyan alkuszcég a piacon, amely országos lefedettségű személyes tanácsadói hálózattal, hétvégén is elérhető telefonos ügyfélszolgálattal és online biztosításközvetítő portállal áll az ügyfelek rendelkezésére.

Sokan arra számítanak, hogy az aktiválható ügyfelek közül is a többség marad házon belül, vagyis új megállapodást köt, de a meglévő biztosítójával. Ez alapján várhatóan fennmarad a szegmens koncentráltsága, mely szerint a hazai lakásbiztosítási szerződések 80-82 százaléka mögött négy piaci szereplő áll?

Akár több százezer ügyfél is dönthet úgy a márciusi lakásbiztosítási kampány során, hogy lecseréli meglévő biztosítását. Ez a várakozások szerint intenzív versenyt hozhat a biztosítók, illetve a biztosításközvetítők között is, ami az ajánlatok mellett az ügyfelekkel való fokozott kapcsolattartásban, illetve a megszokottnál szélesebb körű tájékoztatásában is megmutatkozhat majd.

Ha a kampány hatására a meglévő lakásbiztosítások mintegy 10 százalékát aktualizálják az ügyfelek, elégedettek lehetünk.

Ugyanis nem csupán a kampányidőszak alatt felülvizsgált, esetleg átkötött biztosítások arányát kell figyelembe venni, hanem azt a hatalmas erőt is, amit ez a kampány képvisel az állam és a biztosítási szektor szereplői által egyaránt. Megmozdult valami, ami már régóta állóvízben volt. Az emberek elkezdtek foglalkozni a biztosításaikkal, a sajtó kiemelt érdeklődéssel kíséri végig a márciusi időszakot, és a biztosítási tanácsadók is aktívan jelen vannak az ügyfelek életében.

Nem feltétlenül a legolcsóbb a legjobb

Visszatérő félelem és egyben kritika, hogy a biztosítók szeretik az ügyfeleket, a káresemények után fizetni viszont kevésbé. Hogyan győződhetünk meg arról, hogy ha megtörténik a baj, valóban fizet majd a biztosító?

Fontosnak tartom kiemelni, hogy nem feltétlen az a biztosítás a legjobb, ami a legolcsóbb, hanem ami valóban fizet, ha káresemény van. A biztosításközvetítő feladata és felelőssége, hogy olyan lakásbiztosítást ajánljon, ami mind az ár, mind a kár tekintetében maximálisan megfelel az ügyfél igényeinek. Ez utóbbit csak úgy tudja megtenni, ha mindent elkövet, legfőképpen az alulbiztosítottság elkerülése érdekében. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. kollégái a kampányban csak olyan biztosítási ajánlatokkal keresik meg az ügyfeleket, melyekkel az alulbiztosítottság garantáltan kiküszöbölhető. Továbbá mi nem csak a kampányban vállaljuk a szerződések felülvizsgálatát, hanem az általunk kezelt szerződések évfordulóján az ügyfelek ügyintézése nélkül automatikusan megversenyeztetjük, aktualizáljuk azokat. Ügyfeleinkkel történt személyes vagy akár telefonos egyeztetés alkalmával a legfontosabb feladatunknak tartjuk, hogy pontosan felmérjük az ügyfelek igényét, megértsük, hogy milyen vélt és valós félelemre szeretnének biztosítási szerződést kötni. Így az igényeikhez igazított, személyre szóló biztosítási ajánlatot dolgozunk ki számukra, és felhívjuk a figyelmüket az ajánlatokban rejlő különbségekre is. Vagyis ügyfeleink nem csupán értik, hogy mire kötöttek biztosítást, de biztosak lehetnek abban is, hogy az adott helyzetben, az igényeiknek leginkább megfelelő, a kockázataikat legjobban lefedő biztosítást köthetnek a segítségünkkel.

<img id="kep_szerkfoto_image_55443143" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5544/55443/554431/55443143_cf04d355250a65bd6e833b03c6dac2e6_wm.jpg" loading="lazy" alt="Keszthelyi Erik 2024. január 30-án" data-image_width="727" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/03/20/biztositas-biztositasi-alkusz-hungarikum-alkusz-keszthelyi-erik-lakasbiztositas-lakasbiztositasi-kampany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az állam jogi lépéseket tenne, miután az EU elmarasztalta Magyarországot az autópálya-koncessziók miatt

Mivel úgy látták, hogy a 35 évre szóló autópálya-koncesszió nem volt átlátható a becsült érték …