2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Karácsony: Semmilyen érv nem szól a Közlekedési Múzeum Debrecenbe költöztetése mellett

Hirdetés

Karácsony: Semmilyen érv nem szól a Közlekedési Múzeum Debrecenbe költöztetése mellett

Karácsony Gergely a Facebookon reagált Lázár János szerdai mondataira, amelyekben az építési és közlekedési miniszter arról beszélt, hogy a Közlekedési Múzeumot Debrecenbe, az épülő BMW-gyár mellé költöztetnék. A főpolgármester arról írt, hogy a múzeumból „közpénzszórási múzeum” lett.

Karácsony szerint a múzeum főpolgármesteri kihívójának, Vitézy Dávidnak volt a szerelemprojektje, csak a tervekre elköltöttek 8 milliárd forintot, amely később a duplájára, 16 milliárdra drágult. A múzeum elköltöztetése a Népliget szomszédságába – miután a Városligetből kiszorult az intézmény – a politikus szerint „azon kevés kormányzati projektek egyike, aminek legalább a helyszínét jól jelölték ki”, hiszen egy rozsdaövezetet rehabilitáltak volna, ehelyett most Debrecenbe költöztetnék, noha emellett semmilyen szakmai, semmilyen észérv nem szól. Karácsony szerint már csak a ráköltött milliárdok miatt is Budapesten kellene befejeznie a múzeumot a kormánynak.

Karácsony Gergely

A közlekedési múzeumból közpénzszórási múzeum lett. Tényleg majdnem minden benne van ebben a szomorú történetben, ami a kormány Budapest-ellenes politikáját elmúlt éveit jellemzi. Lázár János…

Hirdetés

Karácsonyhoz hasonlóan Budapest főtájépítésze, Bardóczi Sándor is arról írt, hogy az Északi Járműjavító kijelölése a múzeum számára „a létező eddigi legjobb helyszínkijelölő kormányzati döntés volt Budapest vonatkozásában talán az elmúlt 30 évben”. Bardóczi posztja alatt Vitézy Dávid is egyetértését fejezte ki.

Vitézy nem sokkal Lázár debreceni látogatása után már reagált a múzeum most beharangozott elköltöztetésének hírére. „A magyar közlekedéstörténet finoman szólva sem a debreceni akkumulátorgyárral kezdődik” – írta a főpolgármester-jelölt.

A költöztetésre vonatkozó tervek bejelentéséről és Vitézy reakciójáról itt írtunk bővebben:

Debrecenbe, a BMW-gyár mellé költöztetné Lázár János a Közlekedési Múzeumot

A kormány vizsgálja a lehetőségeket, hogy az autópálya mellett épüljön meg az új Közlekedési Múzeum Debrecennél.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240522_karacsony-gergely-lazar-janos-kozlekedesi-muzeum-debrecen#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Átlagosan ennyit dolgoztak tavaly a magyarok

Az átlagos munkahét hossza az Európai Unióban évről évre rövidül. Íme a legfontosabb megállapítások: A …