2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Izraelnek szánt, egymilliárd dolláros fegyverszállítmányt vitt a Kongresszus elé az amerikai Külügyminisztérium

Hirdetés

Izraelnek szánt, egymilliárd dolláros fegyverszállítmányt vitt a Kongresszus elé az amerikai Külügyminisztérium

Az amerikai külügyminisztérium egy Izraelnek szánt, 1 milliárd dolláros fegyverszállítási segélycsomagot tett le a Kongresszus elé – írja a Guardian amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva.

A legújabb fegyvercsomag harckocsilövedékeket, aknavetőket és páncélozott harcjárműveket tartalmaz – mondta az egyik tisztviselő.

Joe Biden amerikai elnök a múlt héten közölte, hogy felfüggesztette több Izraelnek szánt bomba leszállítását, mivel aggályosnak tartotta, hogy azokat a Gáza déli részén fekvő Rafah városának nagyszabású inváziójához használnák fel.

Hirdetés

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója hétfőn újságíróknak elmondta, hogy az Egyesült Államok továbbra is biztosítja a múlt hónapban elfogadott 26 milliárd dolláros kiegészítő finanszírozási törvényben lefektetett katonai segítséget, de a Fehér Ház szünetelteti a bombák átadását, mert, ahogyan Sullivan fogalmazott: „nem hisszük, hogy sűrűn lakott városokra kellene ledobni őket”.

Amerikai tisztviselők egy része úgy véli, hogy Izrael megsérti a nemzetközi jogot Gázában

Az időzítés az, ami igazán jelentőssé teszi ezt az ügyet, ugyanis Antony Blinken külügyminiszternek május 8-án be kell számolnia a Kongresszus előtt arról, hogy hitelesnek tarja-e Izrael garanciáit arra, hogy a nemzetközi humanitárius törvények betartásával használja fel az USA-tól kapott fegyvereket.

A nagyobb külföldi fegyverszállítmányokra vonatkozó kormányzati tervek felülvizsgálatát a Szenátus és a Képviselőház külügyi bizottságai végzik.

Biden ismételten arra szólította fel Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, hogy ne szállja meg Rafahot anélkül, hogy biztosítaná a civilek védelmét.

Az, hogy az újraválasztásért kampányoló Biden támogatja Izraelt a Hamász elleni háborúban, politikai teherként jelent meg az elnök számára, különösen azért, mert a demokraták fiatalabb generációja ezt ellenzi.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240515_izrael-usa-fegyverszallitmany-kulugyminiszterium-kongresszus#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A paneltulajdonosok lába földbe gyökerezett, az albérletárak stoptáblához értek

Korábban több ízben is beszámoltunk arról, hogy az idei év eddigi hónapjaiban növekedés érzékelhető az …