2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hiába vannak oda érte, sokaknak idén csak álom marad a balatoni nyaralás

Hirdetés

Hiába vannak oda érte, sokaknak idén csak álom marad a balatoni nyaralás

A magyarok nagyjából harmada (34 százaléka) tervezi, hogy idén elutazik valahová, a többség ugyanakkor aggódik az emelkedő árak miatt – derül ki a Tárki kutatásából.

Az is kiderült a felmérésből, hogy az aktív korosztályban sokan rendszeresen utaznak: a válaszadók 54 százaléka egy, 26 százaléka két, 11 százaléka három, 9 százaléka pedig négy vagy több alkalommal utazott el több napra bel- vagy külföldre. A felmérés rámutatott arra is, hogy a férfiak és a budapestiek aktívabb utazók, míg a vidékiek ritkábban indulnak útnak.

Rendkívül népszerű célpont a Balaton, a kutatásban részt vevők 76 százaléka szeretné idén a partján tölteni a nyári szabadságát. A tervük megvalósítását azonban hátráltatja a pénzhiány:

Hirdetés

21 százalék úgy válaszolt, hogy anyagi okok miatt nem tud eljutni idén a tóra.

A kutatást megrendelő Everguest alapítója, Belán Miklós azt mondta az Economxnak: az látható, hogy a koronavírus-járvány után mostanra magára talált az utazási kedv, sőt az adatok alapján erősebb, mint valaha.

A magas infláció ugyanakkor komoly aggodalommal tölti el az utazókat: a válaszadók 60 százaléka gondolja úgy, hogy hatással lesz az utazási és étteremlátogatási lehetőségeire.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240525_balaton-nyaralas-utazas-felmeres-inflacio#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vegyesen mozgott a forint pénteken

Vegyesen mozgott a forint pénteken a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon – írja az …