2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hernádi Zsolt: Lesz olcsó benzin, úgy tizenöt év múlva

Hirdetés

Hernádi Zsolt: Lesz olcsó benzin, úgy tizenöt év múlva

A Mandinerbe írt cikket Hernádi Zsolt arról, hogy mi vár a hagyományos autók európai piacára és így az üzemanyagpiacra. A Mol elnök-vezérigazgatója azzal indított: ugyan mindenki az üzemanyagárakról beszél most, a hosszú távú fejleményekre is figyelni kell. Tizenöt év múlva olcsó lesz a benzin, akkorra ugyanis már lecsökken a kereslet.

Abban persze semmi meglepő nincs, hogy a Mol első embere „a kontinensünk feletti sötét felhőknek” és önfeladásnak látja azt, hogy az EU 2035-től nem engedné a hagyományos hajtású autók értékesítését, emiatt például a Volvo befejezte a dízelautók gyártását. A villanyautók betörése sem túl gyors, mert most még nincs jó töltési infrastruktúra.

„A zöld rendszám pedig nem vált meg minket a klímaváltozás bűnétől” – teszi hozzá. A zöldítés átmenettel fog megvalósulni, a hagyományos motorok nagyjából 2050-ig velünk maradnak. Az európai politikának pedig úgy kell tennie a zöld közlekedésért, hogy közben támogatja a kontinens iparát is – írta Hernádi.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240502_hernadi-zsolt-lesz-olcso-benzin-ugy-tizenot-ev-mulva#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A cementiparon túl jó az együttműködés a német vállalatokkal

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden hivatalában fogadta a német Kelet-európai Gazdasági Kapcsolatok Bizottságának (Ost Ausschuss) …