2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hernádi Zsolt alapbére tavaly 211 millió forint volt

Hirdetés

Hernádi Zsolt alapbére tavaly 211 millió forint volt

A Mol-csoport közzétette a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az éves közgyűléshez tartozó közgyűlési dokumentumot. Itt publikálták a munkaviszonyban álló összes igazgató jövedelmét.

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója tavaly igazgatóként több mint 986 millió forintot keresett, ezentúl igazgatósági tagként 94 millió forintot keresett. Így a Mol-csoporttól érkező éves javadalmazása és teljesítményhez kötött juttatása 1 milliárd 81 millió forintra rúgott tavaly.

Hirdetés

Hernádi Zsolt alapbére 211 millió forint, erre érkezik a bérenkívüli juttatás, valamint a teljesítményhez kötött javadalmazása, ami részvénycsomagokat tartalmaz. Hernádi Zsolt jövedelme növekedést jelent az előző évi számokhoz képest, de a juttatások csaknem kétharmadát olyan korábbi évekből származó rövid- és hosszú távú ösztönzők adják, amelyek kifizetése most vált esedékessé.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy 2017 óta először emelkedett Hernádi Zsolt alapbére (35 százalékkal). Ha iparági összehasonlítást és a pozícióval járó felelősséget nézzük, akkor kijelenthető: a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója 2022-ben még az átlagnál kevesebbet keresett, nem is az ő javadalmazása volt a legmagasabb a vállalatcsoport vezetőségében. Mindezzel együtt régiós összehasonlításban, a csúcsvezetői bérek tekintetében Hernádi Zsolt javadalmazása átlagos. 

Összehasonlításként a régiós olajvállalatok vezetőinek javadalmazása az alábbiak szerint alakult:

  • az OMW vezetőjének javadalmazása (2022-ben) 1 milliárd 190 millió forint volt,
  • míg a Shell és a Total vezetője több mint 4 milliárd forintban részesült. (Előbbi 4 milliárd 364 millió, utóbbi 4 milliárd 194 millió forintot keresett.)

Világi Oszkár, a Mol-csoport vezérigazgató-helyettese összesen több mint 475 millió forintot keresett tavaly, míg Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója kicsit kevesebb, mint 300 millió forintot.

A jelentésből kiderült, hogy az igazgatóság tagok közül Csányi Sándornak, Martonyi Jánosnak, Anthony Radevnek és Talal al-Awfinak az igazgatósági tagsága 2024. április 29. napján lejár. Az igazgatóság azt javasolja, hogy Martonyi János volt külügyminiszternek ne hosszabítsák meg a tagságát, Csányi Sándor, Anthony Radev és Talal al-Awfi viszont folytatja munkáját az igazgatóságban.

Idén az Indexnek lehetősége volt Magyarország legnagyobb vállalatának az első emberével, Hernádi Zsolttal <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/04/03/hernadi-zsolt-mol-beszamolo-jelentes-mol-csoport-berek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Piacra dobták a világ első újrahasznosított pelenkáját

A japán Unicharm Corp. nevű cég újrahasznosított pelenkákat dobott piacra, amiket az Aeon Kyushu Co. kiskereskedelmi …