2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Erősödik a forint a vártnál jobb GDP-adat után

Hirdetés

Erősödik a forint a vártnál jobb GDP-adat után

Trendszerű, folyamatos erősödést mutatott a forint árfolyama kedd reggeltől kezdve. Az euróval szembeni kurzus 391 fölött nyitott, majd kisebb kilengésekkel javult 390,5 alá, és tovább, 390 felé. Ezzel az árfolyam utoljára több, mint két héttel korábban látott szintet ért el.

A forint a dollárhoz képest is erősödött, sőt kisebb mértékben, de a lengyel zlotyhoz és a cseh koronához képest is.

Az árfolyam erősödése mögött alighanem a Központi Statisztikai Hivatal által reggel kiadott gazdasági adatok állnak, elsősorban az első negyedévre vonatkozó GDP-adat.

Hirdetés

Ebben a három hónapban 1,7 százalékkal volt nagyobb a gazdasági teljesítményünk, mint 2023 elején. Persze ahhoz képest nem nehéz javítani, hogy tavaly ilyenkor mínuszban volt épp a mutató, és ott még mindig nem tartunk, ahonnan 2022 közepén esni kezdett a GDP. Ha nem a tavaly ilyenkorihoz, hanem az előző negyedévhez viszonyítjuk a teljesítményt, akkor azt látjuk: 0,8 százalékkal volt jobb a gazdaság, mint 2023 október–decemberében.

Meglehetősen kedvező adat érkezett továbbá a márciusi ipari termelői árakról (csökkentek), illetve a szálláshelyek forgalmáról (jelentősen nőtt).

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240430_erosodik-a-forint-a-vartnal-jobb-gdp-adat-utan#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ATV szerint sokkal jobban megéri a szomszédos országokban tankolni, a KSH adatai mást mutatnak

Több szomszédos országban is jobban megéri tankolni, ugyanis Magyarországon a jövedékiadó-emelés után összességében 41 forinttal …