2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Egy európai miniszterelnök sem keres olyan jól az átlagbérhez képest, mint Orbán Viktor

Hirdetés

Egy európai miniszterelnök sem keres olyan jól az átlagbérhez képest, mint Orbán Viktor

Az európai miniszterelnökök közül Orbán Viktor keres a legjobban az általa vezetett ország átlagfizetéséhez képest – erről beszélt Bucsky Péter, a G7 munkatársa az RTL Reggeli műsorában. Bucsky szerint az átlagfizetések növekedésével nőtt a politikusok bére is, hiszen Magyarországon az előző évi átlagbérhez kötik azt.

Az országgyűlési képviselők fizetése így a tavalyi átlagbér háromszorosa, bruttó 1,7 millió forint, Orbán Viktoré pedig – miniszterelnöki bérezésével együtt – 6,3 millió forint, ami nemzetközi összevetésben is magasnak számít. Vannak ugyan országok, ahol többet keres a kormányfő, Olaf Scholz német kancellár fizetése például kétszerese Orbánénak, a magyar átlagbér azonban csak harmada a németének – magyarázta a szakértő.

A magas fizetés ellenére Orbánnak és a legtöbb magyar politikusnak nincs érdemi vagyona. A leggazdagabb állami vezetők között nem is igazán találni európait Bucsky szerint, a brit miniszterelnök, Rishi Sunak jelenti a kivételt, azonban ő is családjának és banki karrierjének köszönheti vagyonát, amely még csökkent is politikai pályafutása alatt.

Hirdetés

Vannak szegény országok nagyon gazdag politikusokkal, de Bucsky elmondta, hogy jobb, ha a politikusoknak van tisztességes jövedelmük, miközben arra is figyelünk, hogy nem tisztességes módon ne tudjanak meggazdagodni.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240508_orban-viktor-fizetes-politikus-atlagber#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ATV szerint sokkal jobban megéri a szomszédos országokban tankolni, a KSH adatai mást mutatnak

Több szomszédos országban is jobban megéri tankolni, ugyanis Magyarországon a jövedékiadó-emelés után összességében 41 forinttal …