2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Donald Trump hadat üzenhet az amerikai jegybank függetlenségének

Hirdetés

Donald Trump hadat üzenhet az amerikai jegybank függetlenségének

Donald Trump republikánus elnökjelölt szövetségesei olyan javaslatokat dolgoznak ki, amelyek a választási győzelme esetén megpróbálnák csorbítani az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve függetlenségét – szögezte le a The Wall Street Journal, amely az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva számolt be a részletekről. 

A jelentés szerint a volt amerikai elnök szövetségeseiből álló munkacsoport nagyjából 10 oldalas dokumentumot készített, amelyben a központi bankra vonatkozó politikai víziók olvashatók.

Ebben megfogalmazták, hogy

Hirdetés

donald Trumppal konzultálni kellene a kamatdöntésekről, és a jelentés szerint joga lenne eltávolítani Jerome Powellt, a Fed elnöki posztjáról, mielőtt 2026-ban lejár a mandátuma.

Külön érdekesség, hogy korábban Donald Trump javasolta Powellt az amerikai jegybank élére, de nem sokkal később ellene fordult. Legutóbb februárban azt mondta, hogy nem nevezi ki újra Powellt, és úgy vélte, hogy a Fed vezetője csökkentené a kamatlábakat, hogy segítse Joe Biden elnök újraválasztási esélyeit.

Érdemes arra is kitérni, hogy az amerikai lap nem tudta megállapítani, hogy a volt elnök tudott-e az elképzelésekről esetleg azt aláírta-e. Ugyanakkor néhány, az ügyre rálátó forrás szerint a munkacsoport a feladatra megkapta az áldását és a volt elnök informális megbeszéléseket folytatott tanácsadóival a Fed […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/04/29/jegybank-donald-trump-amerika-kampany-fuggetlenseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A paneltulajdonosok lába földbe gyökerezett, az albérletárak stoptáblához értek

Korábban több ízben is beszámoltunk arról, hogy az idei év eddigi hónapjaiban növekedés érzékelhető az …