2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Csányi Sándor nagy bejelentést tett az OTP történelmi felvásárlási ügyletéről

Hirdetés

Csányi Sándor nagy bejelentést tett az OTP történelmi felvásárlási ügyletéről

A bankvezér az OTP Bank éves közgyűlésén jelentette be, hogy a társaság kiemelkedően teljesít, és folytatja a terjeszkedést. Mint mondta, a bank csütörtökön vételi ajánlatot tett az egyik uniós országban, ami a bank történetének legnagyobb felvásárlása lehet. A bejelentés a magyar tőzsdét is rendesen megmozgatta.

Csányi Sándor hétfő este az InfoRádió adásában többek közt az akvizícióról is beszélt. Mint elhangzott, a bank „remek gazdasági eredményeiről” írt a sajtó, és megkérdezték a bankvezért, hogy mit gondol erről. 

A tervekhez képest sokkal jobb eredménnyel zárt a bankcsoport

Hirdetés

– mondta erre Csányi Sándor, hozzátéve: jó eredményre számítottak korábban is, de nem ennyire.

Mint mondta, valóban rekordévet tudtak zárni. A kérdésre, hogy azokban az országokban, ahol az OTP még jelen van, jobb volt-e a gazdasági helyzet, mint idehaza, a bankvezér azt mondta, hogy igen. Kiemelte például Bulgáriát, ahol nagyon jó évet zártak, valamint Szlovéniát, ahol nagyon jó akvizíciókat hajtottak végre korábban.

„Van tartalék, mindenütt növekedésre számítunk” – tette hozzá, utalva ezzel arra, hogy a jövőre vonatkozóan is jók a kilátások. Egyetlen országként Üzbegisztánt említette, ahol az OTP veszteséges volt, majd hozzátette:

bízik abban, hogy az előző évi rekordot már idén túl tudják szárnyalni.

A kérdésre, hogy a régiós versenyben mennyire hatékony a bank, Csányi Sándor azt mondta: egy szakmagazin nemrég publikált írása szerint Közép- és Kelet-Európa legnagyobb bankja lettek, és meghaladták a százmilliárd eurós határt is, amivel európai szinten nagybankká váltak. Tehát nagyságrendileg is előreléptek, és a hatékonyságuk is minden téren javult. „Ezekben a versenytársainkat verjük” – mondta. Utalt arra is, hogy tavaly egy több mint 70 intézetet érintő banki stresszteszten az OTP-t találták Európa 4. legstabilabb bankjának.

Az OTP elnök-vezérigazgatóját arról is kérdezték, hogy mire számít a magyar bankpiacon. Erre válaszolva elmondta, szerinte a hazai piacon még jó ideig nem lesz konszolidáció. Mint mondta, szerinte ez akkor történhet meg, ha „a magyar bankok tulajdonosait külföldön megvásárolják, vagy merge-ökre [vállalategyesítésekre – a szerk.] kerül sor”.

A fintech cégekkel kapcsolatban Csányi Sándor közölte: igazságtalannak tartják, hogy ezek hasonló szolgáltatásokat kínálnak, mint ők, ennek ellenére kevesebb felügyeleti szabályozásnak kell megfelelniük (ezzel kapcsolatban példaként említette a Revolutot). De büszke arra, hogy ezzel együtt nagyjából hasonló értékeléseket kapnak a felhasználóktól a szolgáltatásaikra, miközben az ügyfelek pénze náluk (a szigorúbb felügyeleti szabályozások miatt) jóval nagyobb biztonságban van.

Újabb részletek a felvásárlási kísérletről

Csányi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/04/29/csanyi-sandor-otp-bank-tortenelmi-felvasarlas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ATV szerint sokkal jobban megéri a szomszédos országokban tankolni, a KSH adatai mást mutatnak

Több szomszédos országban is jobban megéri tankolni, ugyanis Magyarországon a jövedékiadó-emelés után összességében 41 forinttal …