2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Átköltöztetik a dubaji nemzetközi repülőteret

Hirdetés

Átköltöztetik a dubaji nemzetközi repülőteret

Mohammed bin Rasid al-Maktúm sejk, Dubaj uralkodója jóváhagyta az Al-Maktúm nemzetközi repülőtér új utastermináljának építését, melynek költségei mintegy 35 milliárd dollárra (közel 13 ezer milliárd forintra) rúgnak – írja a Reuters a sejk X-en közzétett bejegyzésére hivatkozva.

Az Al-Maktúm nemzetközi repülőtér lesz a legnagyobb a világon. 260 millió utas kiszolgálására lesz képes, és ötször akkora lesz, mint a dubaji nemzetközi repülőtér – tette hozzá az uralkodó, és közölte, hogy a dubaji repülőtér teljes működését az Al-Maktúmra helyezik át az elkövetkező években.

Az Al-Maktúm repülőtér 400 terminálkaput és öt kifutópályát is magában foglal majd – írta.

Hirdetés

A repülőtér lesz az Emirates légitársaság és annak fapados testvérének, a Flydubai-nak új otthona, valamint a világot Dubajjal összekötő valamennyi légitársaság partnere – mondta Ahmed bin Szajíd al-Maktúm sejk, az állami tulajdonú légitársaság, az Emirates elnöke.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240428_dubaj-repuloter-koltozes-al-maktum#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ATV szerint sokkal jobban megéri a szomszédos országokban tankolni, a KSH adatai mást mutatnak

Több szomszédos országban is jobban megéri tankolni, ugyanis Magyarországon a jövedékiadó-emelés után összességében 41 forinttal …