2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Akár ingyenes lakhatást is biztosíthat a munkáltató, és ez egy forintjába sem kerül

Hirdetés

Akár ingyenes lakhatást is biztosíthat a munkáltató, és ez egy forintjába sem kerül

Március közepétől fél éven keresztül lakhatási támogatást igényelhetnek a munkába álló regisztrált álláskeresők egy újonnan indult program keretében. Áprilistól pedig ifjúsági garancia plusz program indul a munkahelyet találó 30 év alatti fiataloknak. Az új albérlettámogatások apropóján az ingatlan.com megvizsgálta, mennyiért bérelhetőek az egyszobás lakóingatlanok, valamint a legalább két szobával rendelkező lakások.

Két új albérlettámogatás is igényelhető

A március 18-tól igényelhető lakhatási támogatás összege a minimálbér 70 százaléka, azaz havonta 186 760 forint lehet és fél éves időszakra igényelhetik azok a regisztrált álláskeresők, akiknek az új munkahelye a lakhelyüktől legalább 60 kilométerre található. „A Lakhatási Támogatás 2024.program nagy előnye, hogy a pénzt két részletben kapják meg az igénylők, így a támogatás egy része már előleg formájában is rendelkezésre áll. Fontos szem előtt tartani, hogy ez a támogatás csak 2024 végéig igényelhető” – hívta fel a figyelmet Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

A programok az albérletpiac tisztulásához is hozzájárulhatnak, mert a bérbeadóknak adószámmal kell rendelkezniük, a bérleti díjról pedig névre szóló számlát kell kiállítaniuk.

Hirdetés

A 15–29 éves fiatalok számára elérhető Ifjúsági Garancia Plusz program áprilisban indul, aminek keretében az albérlettámogatás összege 180 ezer forint lehet. Ezért az összegért viszonylag széles kínálatból válogathatnak azok, akik új munkát találtak, de viszonylag távol laknak a munkavégzés helyszínétől. A fiatalokat célzó program részletei ugyan még nem ismertek, a hivatalos szabályokról a munka.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár arról is beszélt, hogy a 30 éven felüliek számára is nyílik hasonló program.

Ingyenes, adómentes

Balogh László kiemelte, hogy a munkavállalókat célzó állami albérlettámogatásokon kívül

a munkáltatók adómentesen is biztosíthatják a dolgozóik lakhatását.

„Ehhez az is elegendő, hogy a munkaadó olyan, legalább kétszobás lakást béreljen, ahova […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/03/27/ingatlan-ingatlanpiac-alberlet-alberlettamogatas-berleti-dij-tamogatas-ifjusagi-garancia-plusz-program/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Magyarok tízezreiről gomboltak le súlyos pénzeket

Az elmúlt években – az elektronikus fizetési forgalom emelkedésével párhuzamosan – folyamatosan nőtt az elektronikus …