2024. február 24., szombatMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.24. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A szankciók lassú méregként terítik le Oroszországot

Hirdetés

A szankciók lassú méregként terítik le Oroszországot

A foltozás – vészhelyzeti kamatemelés – azonban nem tudja elrejteni az orosz gazdaság szívében rejlő dilemmát: hogyan lehet finanszírozni a hadsereget úgy, hogy eközben nem ássák alá a nemzeti valutát, és nem fűtik túl a gazdaságot maró és politikailag kínos inflációval. A portál szerint

az ukrajnai háborúval kapcsolatos átfogó szankciók és a több száz neves nyugati vállalat távozása ellenére a moszkvai élet a normalitás látszatát kelti.

Hirdetés

Az AP megjegyzi, a legfontosabb gazdasági mutatók is normális tartományban mozognak. A munkanélküliség alacsony, a gazdasági növekedés jobb, mint amire sokan számítottak, az infláció pedig orosz viszonylatban mérsékelt – júliusban 4 százalék volt –, bár a korlátozott jövedelműek számára húzós.

Továbbá arról is írnak, hogy a külföldi utazás fájdalmasan drága, a vízum- és repülőtéri tilalmak pedig korlátozzák, bár a gazdagok, mint mindig, most is boldogulnak, a szerényebb jövedelműek pedig eleve nem engedhették meg maguknak.

Szigorú intézkedéseket eszközölt a Kreml

Ami a rubelre nehezedő nyomást illeti, Oroszország, a világ egyik legnagyobb olajszállítója a nyugati szankciók miatt kevesebbet keres az olaj eladásából. Ez csökkenti az ország kereskedelmi többletét a világ többi részével szemben, mert az orosz emberek és vállalatok is több terméket vásárolnak külföldről.

Az orosz valuta rég nem látott […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/08/30/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-vlagyimir-putyin-szankciok-rubel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …