2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vízbalhé alakult ki az V. kerületben, reagált a polgármester

Hirdetés

Vízbalhé alakult ki az V. kerületben, reagált a polgármester

Napokkal ezelőtt Juhász Péter azt írta a közösségi oldalán Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármesternek címzett nyílt levelében, hogy tudomása szerint a kerületben az egyik legmagasabb a csapvízben található ólom mennyiség.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) reprezentatív mérése  alapján a Belváros „nagyon magas kockázatú” besorolást kapta, az egészségügyi határérték akár tízszeres átlépése is előfordulhat egyes házakban.

Juhász Péter kérdőre vonta a polgármestert,  hogy miért nem intézkedett az  ivóvízminőség javításának érdekében, amikor ez kötelessége lenne. 

Hirdetés

Azt írta, hogy amennyiben az V. kerületi önkormányzat tudatában volt a kockázattal és a vízhálózat állapotával, szeretné megtudni, hogy erről  miért nem tájékoztatták a lakosságot, és miért nem tettek lépéseket az ivóvízminőség  javításának érdekében, amikor ez szerinte kötelességük lenne.

Cáfol a polgármester

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester cáfolta az V. kerületi víz minőségéről szóló valótlan állításokat. A kerületvezető a Juhász Péternek címzett levelében azt írta: „a tisztességes kampánnyal, a felelős jelölti magatartással […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/16/vizminoseg-fovaros-nyilt-level-v.kerulet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Berobbant az eperszezon, bőséges gyümölcstermés várható idén Magyarországon

Ebben az évben jó eperszezonra számítanak a szakemberek, az RTL arról számolt be, hogy berobbant …