2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Varga Mihály: Olyan korban élünk, amikor ismét szükség lehet a védekezésre

Hirdetés

Varga Mihály: Olyan korban élünk, amikor ismét szükség lehet a védekezésre

Varga Mihály – aki maga is a lovagrend tagja –, arról beszélt, a Johannita Rend megalakulása óta védelmezi a kereszténységet. Emlékeztetett, noha a rend története során alapvetően békés eszközökkel teljesítette szolgálatát, gyámolítva a zarándokokat és a betegeket, szükség esetén nem riadt vissza a fegyveres harctól sem.

A pénzügyminiszter szerint olyan korban élünk, amikor az „ispotályos elem mellett” ismét szükség lehet a védekezésre, de nem fegyverekkel kell harcolni, hanem „kiállással, állásfoglalással”, a keresztény alapértékek mellett.

Varga Mihály szólt arról is, hogy ma, amikor a technológia eddig ismeretlen utat nyit meg az emberiség előtt, ismét nagy a kísértés, hogy az ember Isten helyébe képzelje magát.

Hirdetés

A mai szellemi divatok az egyént állítják a középpontba, a közösségeket pedig az egyéni kibontakozás akadályainak tekintik – mondta, hozzátéve, ezzel szemben az Európa múltjából levezetett tradíció azt mondja, hogy a boldoguláshoz a közösségi szemlélet vezeti el az embert.

A feladat tehát világos – jelentette ki, „vissza kell találnunk az eredeti, talpára állított logikához”, és „minél többen állunk ki a normalitás mellett, az emberiség annál hamarabb visszatalálhat az eredeti, társas és együttműködő természetéhez” – fogalmazott Varga Mihály.

A kormány ezért továbbra is partnerként tekint minden olyan szervezetre, amely a természetes közösségeink megbecsülését szolgálja

– mondta.

Meglátása szerint a veszélyeket nem szabad alábecsülni, mert tetemes károkat okozhatnak a következő generációknak, ugyanakkor azt is látni kell, hogy a maiakhoz hasonló ideológiák mindig múlandónak bizonyultak. „Minél hamarabb visszatérünk a normalitás […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/11/varga-mihaly-penzugyminiszter-keresztenyseg-egyhaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Ha egy ország elfelejti a labdarúgómúltját, akkor nem lesz mire felépítenie a jövőjét

Orbán Viktor azt mondta: a kiadvány elsősorban a helyieknek fontos, de a magyar futball számára …