2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Váratlan fordulat, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid egy oldalra került

Hirdetés

Váratlan fordulat, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid egy oldalra került

Senki nem dönthet Budapestről az itt élők nélkül. Ennek érdekében hirdette meg Karácsony Gergely főpolgármester a második Budapesti Lakógyűlést, amelyen az állandó budapesti lakcímmel rendelkező 14 évnél idősebbek fejezhetik ki véleményüket arról, hogy milyen beruházás valósuljon meg Rákosrendezőn. Véleménye szerint a barnamezős beruházások döntik el, milyen lesz a főváros jövője, mennyire lesz élhető.

Úgy látja, a kormányzat csak egy szűk befektetői érdeket tart szeme előtt, amely mögött pedig kormányközeli építőipari beruházók állnak busás profitra ácsingózva. Lázár János építésügyi miniszter viszont azt mondta, hogy a budapestiek akaratával ellentétesen ezen a területen semmi nem jöhet létre, ezért négy kérdésben kérik ki a fővárosiak véleményét:

Ön szerint mi épüljön Rákosrendezőn? A budapestiek számára is megfizethető lakásokból és zöldfelületekből álló parkváros; vagy luxuslakásokból és turisztikai látványosságokból áll mini-Dubaj?

Hirdetés

Hogyan vonja be az állam a befektetőt Rákosrendező fejlesztésébe? Nyílt eljárásban, a koncepció kialakítását követően versenyeztesse a lehetséges befektetőket, vagy államközi szerződés formájában, a versenyeztetés kizárásával adja át a területet a befektetőnek.

Milyen magas épületek épülhetnek  Rákosrendezőn? Csak olyan  épületek épülhetnek, amelyek nem érintik az Andrássy út és a Hősök tere világörökségi látványát, vagy épülhessen akármekkora felhőkarcoló Rákosrendezőn?

A negyedik kérdés a főváros egészségügyi ellátását érinti. Erről Karácsony Gergely megjegyezte, hogy az elmúlt években sikerült rövidíteniük a várólistákat, és a beérkező pluszforrásokból a kerületeknél lévő járóbeteg-szakellátást is fejlesztették. Korábban már beszámoltunk arról a kormányzati szándékról, hogy az említett, kerületeknél lévő járóbeteg-szakellátást is államosítsák. Ez ugyan egyelőre lekerült a napirendről, a főváros vezetése azonban – elővágás jelleggel – erről is kikérné a budapestiek véleményét. A kérdés így szól:

Ön szerint mi lenne […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/02/karacsony-gergely-vitezy-david-foplgarmester-lakogyules-rakosrendezo-velemenynyilvanitas-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hét vármegyére csaphat le a zivatar, kiadták a figyelmeztetést

Vasárnap a kezdeti naposabb időt követően egyre több felhő lesz felettünk, de legalább pár órára szinte …