2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Üres ingatlanokra vadászik a Fővárosi Lakásügynökség

Hirdetés

Üres ingatlanokra vadászik a Fővárosi Lakásügynökség

Súlyos lakhatási válság van, Budapest pedig élen jár az ingatlanár-emelkedésekben. A lakhatási helyzet javításához a célokat már korábban megfogalmazták, most azonban az eszközöket is hozzárendelik – mondta sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely főpolgármester, akinek már a 2019-es választási programjában is szerepelt a városfejlesztési stratégia részeként.

A hajléktalanság elleni küzdelem egyik fontos elemének nevezte, hogy a lakásszektorban növeljék az önkormányzati bérlakások arányát. Ehhez viszont az kell, hogy be tudják vonni a magántulajdonú, de üresen álló lakásállományt is. Karácsony Gergely közpolitikai célként jelölte meg a hajléktalanságból kitörés támogatását, illetve a hajléktalanná válás megelőzését. (Ez utóbbit szolgálja a fővárosi rezsitámogatás.)

Jelentkezni is lehet

Hamarosan megnyílnak azok az uniós pénzcsapok, amelyek segítségével az elmúlt évtizedek legnagyobb lakhatási programját hajthatja végre Budapest vezetése. A most útjára indított Fővárosi Lakásügynökség a magánszemélyek birtokában lévő lakásállomány rejtett tartalékát szeretné újraaktiválni.

Egyszerre van jelen a pazarlás és hiány a lakáspiacon,

Hirdetés

ennek orvoslására a mai naptól kampányt indítanak. Kovács Vera, a Fővárosi Lakásügynökség igazgatója jelezte, szervezetük nemcsak kezeli és bérbe adja a felajánlott lakóingatlanokat, de a tulajdonosaitól át is vállalja a kiadással járó összes kockázatot.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/20/budapest-lakasugynokseg-karacsony-gergely-hajlektalansag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …