2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tényleg megéri Magyarországon tankolni?

Hirdetés

Tényleg megéri Magyarországon tankolni?

Több szomszédos országban is megéri tankolni – hangzott el az ATV Híradójában. A csatorna tapasztalatai alapján Szlovéniában, Horvátországban és Romániában is sokat lehet spórolni az üzemanyagokon. Szerintük akár 50-60 forint is lehet az eltérés a magyar és a szomszédos országok árai között.

Ráadásul a riport szerint a szlovénok kimondottan örülnek a magyaroknak: több autó nagyobb forgalmat jelent. Egy nyilatkozó politikus azt állította, ha teheti, Debrecenből is Romániába jár át tankolni a bevásárlás mellett. Egy teljes tankon akár 2000-3000 forintot lehet spórolni.

„Mindig olcsóbb odakint üzemanyag mint Magyarországon, ezért én úgy látom, hogy más honfitársaim is ott tankolnak” – magyarázta Gondola Zsolt Zoárd.

Hirdetés

Ausztriában és Szlovákiában hasonló üzemanyagárakkal találkozhatunk, mint Magyarországon. Akinek dízeles autója van, azok közül is sokan járnak át a határ mellől Szlovéniába tankolni, de ilyenkor a nagybevásárlást is ott intézik el – összegezte a csatorna.

A KSH máshogyan látja

Érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken ismét közzétette legfrissebb üzemanyag-statisztikáját, amely a mostani a hétre vonatkozik. Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján

  • Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 603 forint volt, ami egy forinttal drágább a régiós átlagértéknél. A szomszédos országokban az átlagár 613 forint […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/24/uzemanyag-uzemanyagar-benzin-dizel-ksh-benzinkut/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mentősökre támadtak a betegek, az OMSZ közleményt adott ki

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Facebookon számolt be arról hétfőn, hogy az elmúlt két hónapban több …