2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szakszervezetek: a pedagógusbérek emelésének nem feltétele az uniós támogatás

Hirdetés

Szakszervezetek: a pedagógusbérek emelésének nem feltétele az uniós támogatás

A pedagógusbérek emelésének nem feltétele az uniós támogatás – írta közös közleményében a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

DSC5238

Fotó: Kaszás Tamás / Index

A közleményben megtévesztőnek nevezték Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára állításait, és úgy fogalmaztak:

normális esetben az Európai Uniótól ilyen célra támogatásokat egyetlen ország sem kap. Amiért az Európai Unió kivételt tett Magyarországgal, az a közoktatás és azon belül az e területen dolgozók nemzetközi statisztikákban is kiugróan rossz helyzete.

Hirdetés

A szakszervezetek szerint a magyar kormány az EFOP Plusz programon keresztül a legmagasabb összegeket a pedagógus-életpálya címsoron hívhatja le, aminek feltétele, hogy olyan jogszabályt kell alkotni, amely a pedagóguspályát vonzóvá teszi, nem vonhat el szerzett jogokat, és nem jár az autonómia csökkentésével. Szerintük azonban a tervezett új jogállási törvény még az egyeztetéseken szóban előadott változtatásokkal sem felel meg ennek a hármas feltételnek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/05/06/pedagogusok-beremeles-pedagogus-beremeles-unios-tamogatas-psz-pdsz-statusztorveny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több az egyedülálló apa Magyarországon

Jelentősen emelkedett az egyedülálló apák száma itthon, egy felmérés szerint már 64 ezer férfi neveli …