2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Súlyosabb büntetést kér és letartóztatná az ügyészség Gyárfás Tamást

Hirdetés

Súlyosabb büntetést kér és letartóztatná az ügyészség Gyárfás Tamást

A közlemény szerint  Gyárfás Tamásnak elmérgesedett a viszonya a konkurens médiavállalkozó sértettel, ezért elhatározta, hogy megöleti fenyő Jánost. Ennek érdekében megállapodott Portik Tamással, akinek a felbujtására egy szlovák állampolgárságú férfi Budapesten, 1998. február 11-én a gépkocsijában várakozó sértettet lelőtte.

A Fővárosi Törvényszék Gyárfás Tamást bűnösnek mondta ki bűnsegédként, míg a többszörösen büntetett Portik Tamást felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében. A bíróság a médiavállalkozót 7 év szabadságvesztésre, társát életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy 20 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész – Gyárfás Tamás felbujtói minőségének megállapításáért, továbbá mindkét terhelttel szemben a büntetések súlyosításáért – fellebbezett. Gyárfás Tamás esetében hosszabb idejű szabadságvesztés kiszabását, míg társánál a feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontban történő megállapítását indítványozta.

Hirdetés

Gyárfás Tamás és védője felmentésért, míg Portik Tamás és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az elsőfokú ítélet kihirdetése után a törvényszék elutasította az ügyészség Gyárfás Tamás letartóztatására irányuló indítványát.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést mindkét elkövetőnél fenntartotta, egyben indítványozta Gyárfás Tamás letartóztatásának elrendelését az ítélőtábla ügydöntő határozatának kihirdetéséig.

A Fenyő-ügy

Szinte napra pontosan három hónappal ezelőtt született meg az elsőfokú ítélet a Fenyő-ügyben, pedig a bíróság eredetileg […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/09/gyarfas-tamas-fenyo-gyilkossag-fovarosi-itelotabla/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megvan az év fagylaltja

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő év fagylaltja versenyt – …