2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Részletes vallomást tett Portik Tamás fia a bíróságon

Hirdetés

Részletes vallomást tett Portik Tamás fia a bíróságon

Terepszínű ruhás kommandósok gyűrűjében érkezett az első tárgyalására Portik Tamás fia a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A svájci állampolgárságú fiatal férfitől mindössze pár méterre ült az általa megtámadott bíró, Póta Péter, amíg az ügyész ismertette vádiratában annak a bizonyos január 30-i napnak a történéseit.

Ifj. Portik Tamás

Ifj. Portik Tamás

Fotó: Tövissi Bence / Index

Aznap nem indult zökkenőmentesen a Fenyő-gyilkosság tárgyalása, először a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt. A tárgyalás kezdete előtt, amikor Póta Péter tanácselnök megérkezett a teremhez, a férfi az útját állta, majd egy rövid szóváltást követően Portik fia egy pohár kávét öntött a bíró arcába. Végül a Pesti Srácok újságírója, Szemán László lépett közbe, és vitte arrébb a fiatal férfit. Először a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálata érkezett a helyszínre, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdték meg az adatrögzítést.

Hirdetés

Ifjabb Portik Tamás a szándékosságot nem ismerte be a vallomásában, ahogy a további részleteket is vitatja, ezzel a mai meghallgatás tárgyalásba fordult át. Védelmét az a Szikinger István látja el, aki korábban apját képviselte a Fenyő-ügyben.

Megromlott apjával a kapcsolata

A zakóban és lábbilincsben elővezetett férfi részletesen válaszolt László Ádám bíró kérdéseire. Elmondta, hogy apjával hatéves koráig csak hétvégente, majd később még ritkábban találkoztak. Szorosnak nem volt mondható a kapcsolat, majd tavaly novemberben ez meg is romlott, amikor apjának ügyvédet próbált keresni. A fiatal férfi ugyanis nem tudott neki addig védőt találni, amíg Magyarországon tartózkodott, pedig közel 40 ügyvéddel konzultált apja ügyében. Az ifjabb Portik Tamás nem tudott tovább maradni, ezért apja megharagudott rá, pedig tudott róla, hogy februártól már fontos állás vár a fiára.

Ezzel áttért a részletes vallomására, amikor is elmagyarázta, hogy miért nem akarták az ügyvédek elvállalni apja ügyét, majd hozzátette, hogy apja az akkori meghatalmazott ügyvédjével úgy összeveszett, hogy az nem akarta elmondani a védőbeszédet. Kirendelt védőt rendeltek volna ki mellé, ám Portik állítása szerint sorsolás helyett Póta Péter ismét a meghatalmazott védőt jelölte meg, immáron már kirendeltként. 

Szikinger István

Szikinger István

Fotó: Tövissi Bence / Index

A bíróval akart beszélni

Január 30-án a terem előtt várakozott, hogy beszéljen ismételten a bíróval, eközben igazságtalannak érezte a helyzetet, amibe került. Tájékoztatták az eljárási szabályokról, de azt nem tudta, hogy a bírót nem keresheti meg személyesen, de még telefonon sem. 

Azt hitte, célravezető lesz, ha a tárgyalás előtt szóvá teszi a bírónak, hogy nem jogszerű az ügyvéd kirendeltsége. Várakozás közben megkérdezte, hogy mikorra várható Póta Péter érkezése, eközben egy kávéspoharat tartott a kezében. A bíróságon felmutatott poharat felismerte, és megerősítette, hogy azzal a kezében várt a terem előtt. 

Nem akartam megzavarni a tárgyalást, még előtte fel akartam tenni neki a kérdést

– mondta, hozzátéve, hogy ekkor már frusztrált állapotban volt, de nem akarta a tárgyalóteremben megszólítani az eljáró bírót.

<img id="kep_szerkfoto_image_55595755" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/27/portik-tamas-hivatalos-szemely-elleni-eroszak-pesti-kozponti-keruleti-birosag-pota-peter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Schmidt Mária: Bibliai vésznek éltük meg a Covidot

A XXI. Század Intézet főigazgatója emlékeztetett: egy váratlan, légzőszerveket megtámadó vírus okozott világjárványt, amelyet addig …