2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / PDSZ: nem tudjuk, mire elég az uniótól érkező összeg

Hirdetés

PDSZ: nem tudjuk, mire elég az uniótól érkező összeg

184 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter, amelyről itt számoltunk be korábban. A kormány korábban több ízben is arról beszélt, hogy a pedagógusok béremelése az uniós források magyar számlákra való utalásától függ. 

Orbán Viktor 2023 utolsó Kormányinfóján az Index kérdésére jelentette be , hogy

hároméves bérfejlesztési programot indítanak, amelynek részeként 2024 januárjától átlagosan 32,2 százalékkal emelkednek a pedagógusbérek.

Hirdetés

,,Azért nem tudjuk, hogy pontosan mire elég az összeg, mert azt sem tudjuk, hogy mennyi volt az a bérfedezet, amit béremelésre fordítottak, mert erről a kormány nem számolt be, hangsúlyozta Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet ügyvivője. Kitért arra is, hogy nemrég tartották az EFOP Plusz Monitoring Bizottság oktatási albizottságának ülését, ahol a helyettes államtitkár, dr. Balatoni Katalin ismertette, hogy eddig milyen béremelésekre került sor január elsejéig visszamenőlegesek. Elmondta, hogy egy nagy rész, az önkormányzati rész teljesen üresen maradt a táblázatában, erre vonatkozóan nincs adata a kormánynak tehát arra vonatkozóan, hogy ténylegesen mekkora bérfedezetet biztosítottak a béremelésre.

Minden, ami nem béremelésre ment, azt vissza kell fizetni a központi költségvetésbe, ha arra jött uniós támogatás, akkor az uniós támogatást is vissza kell fizetni, ezt kellene elkerülni

– hangsúlyozta, majd elmondta, abban maradtak az albizottságban, hogy a kormánynak be kell gyűjtenie az adatokat. Egyszerűen a kormány nem produkálja az országos adatokat, s ez felháborító, mutatott rá. Az államnak az lenne a dolga, hogy begyűjtse az adatokat, amelyből kitűnne, hogy szükséges-e bérkorrekció. Hozzátette: konkrétan hiányzik az az adat, amely megmutatná, mekkora az az összeg, amit a 32,2 százalékos emelésre eddig az országnak fel kellett használni.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/29/pdsz-fizetesemeles-tanulmany-ovono-beremeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony Gergely demonstrációt szervezett az NVI elé

Cikkünk frissül… 18.07: Kollégánk arról számolt be, hogy az épület előtt rengeteg ember van, mintegy 2-300 …