2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Ha Trump és az EU akarná, a háború huszonnégy óra alatt véget érne

Hirdetés

Orbán Viktor: Ha Trump és az EU akarná, a háború huszonnégy óra alatt véget érne

Orbán Viktor interjút adott az Il Giornale című jobboldali olasz napilapnak, melyben a miniszterelnök kijelentette, hogy a Fidesz csatlakozni akar az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládjához, amelynek elnöke Giorgia Meloni  – írja az MTI.

Tudatában vagyunk, hogy vannak kérdések, amelyek megosztanak bennünket, de Giorgiával évek óta ismerjük egymást, és kormányszerepben nagyon jól dolgozik

– utalt Orbán Viktor arra, hogy a Meloni vezette olasz jobboldal 2022 óta kormányoz az országban. Megjegyezte, hogy az ECR egyes pártjaival is léteznek nézetkülönbségek, például az ukrajnai háború értékelésében.

Hirdetés

Az Olasz Testvérek (FdI) elnökéről, Meloniról azt mondta, hogy olyan keresztény, aki szereti saját hazáját. „Most jelentős szerepet kapott Európában, és sok függ majd a döntéseitől” – fogalmazott Orbán Viktor. A kormányfő elmondta azt is, hogy az EP-választásoktól a demokrácia megerősítését és egy új jobboldali többséget vár.

Ez az Európai Bizottság kudarcot vallott a mezőgazdaságot, a háborút, a migrációt tekintve, és a gazdaság terén is, ezért most távozniuk kell […] más bizottságra van szükség az eddigihez képest, amely kormányzásban a legrosszabbnak bizonyult

– hangoztatta Orbán Viktor.

Két nő kezében van a sorsuk

Hozzátette, hogy ezzel egy időben a jobboldal újjászületésére van szükség Európában. „A jobboldali pártoknak együtt kell működniük, két nő kezében vagyunk, akiknek megállapodásra kell jutniuk” – utalt Giorgia Melonira és a francia jobboldali Nemzeti Tömörülést (FN) vezető Marine Le Penre.

Ami a másik európai frakciót, az Identitást és Demokráciát (ID) illeti, melynek az RN, valamint a Matteo Salvini vezette Liga párt is tagja, Orbán Viktor úgy válaszolt, hogy több lehetőséget mérlegelnek, a többi között egy nagy európai jobboldali csoportot is. „Elsőként az számít, hogy hasznosan cselekedjünk Európáért” – szögezte le Orbán Viktor.

Trumppal akár 24 óra alatt véget érhetne a háború

Az interjúban, amelyet Francesco Giubilei a Nazione Futura konzervatív szervezet vezetője készített, Orbán Viktor úgy vélte, az Európai Unió zsarolási eszközöket használ, Olaszország esetében gazdasági-pénzügyi nyomásgyakorlással a magas államadósság miatt, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/05/orban-viktor-interju-fidesz-jobboldal-giorgia-meloni/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mentősökre támadtak a betegek, az OMSZ közleményt adott ki

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Facebookon számolt be arról hétfőn, hogy az elmúlt két hónapban több …