2024. március 2., szombatMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Egy Magyarország méretű ország nem engedheti meg, hogy buta legyen

Hirdetés

Orbán Viktor: Egy Magyarország méretű ország nem engedheti meg, hogy buta legyen

Múlt hét után Orbán Viktor ismét a Kossuth rádió vendége volt. A miniszterelnök a beszélgetés elején elmondta, ha reálbérekről van szó, akkor a magyaroknak történelmi hátrányai vannak. 

A kormányfő szerint a rendszerváltás után átállás történt gazdasági értelemben, és nagyon alacsonyak voltak a fizetések, sok nehézséggel küzdöttek a magyar családok. A béremelések mértéke soha nem lehet elég, van egy történelmi lemaradás – mondta Orbán Viktor.

Ha a reálbér emelésekről beszélünk, akkor a B-közép hangulata jöhet elő bennük: még, még, még, ennyi nem elég

– fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy segíti a munkaadók és munkavállalók megállapodását.

Hirdetés

Béremelések és infláció

Orbán Viktor úgy látja, nem vagyunk kint a vízből, augusztusban vár változást, ekkor 16 százalék körüli lehet az infláció, és a béremelések ezt meghaladhatják. A kormányfő szerint kemény őszünk lesz, de abban bízik, hogy a béremelések és az infláció mértéke közel lesz egymáshoz.

Orbán Viktor elmondta, nem szabad elfelejti azt, hogy 2012-től számítva csak most volt reálbércsökkenés. A kormányfő abban bízik, hogy a második félév korrigálja az első félév kedvezőtlen gazdasági adatait.

Az áremelkedéseknek egy bizonyos mértéke magyarázható volt a háború miatti ellátási zavarokkal, és az energiaárak növekedésével. A tavalyi évben azonos mennyiségű gázért és olajért 4 ezer milliárddal kellett többet fizetni. Mi nem okoztunk semmit! Külső tényezők miatt ennyi pénz ment ki a gazdaságból

– fogalmazott Orbán, hozzátéve, hogy látott olyan áremeléseket, amit nem tartott indokoltnak.

„Az árspekuláns multik”

A miniszterelnök szerint a kereskedők tisztességes profitra akartak szert tenni, de az elmúlt hónapokban a multik sokkal magasabban tartották az árszintet ahhoz képest, ami a tisztességes profit körébe tartozott.

Az árspekuláns multikakat nehéz volt erről lebeszélni, fel kellett lépnünk ellenünk

– jelentette ki Orbán. Fogat és karmokat adtunk a versenyhivatalnak és a következő évben meg is maradnak azok az eszközök, amikkel fel tudnak lépni a multik az árspekulánsok trükkjei ellen – tette hozzá.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/25/orban-viktor-kossuth-radio-interju-augusztus-20-donald-trump-recep-tayyip-erdogan-inflacio-realber-haboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …