2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Balázs: Európa kiszolgáltatott helyzetben van

Hirdetés

Orbán Balázs: Európa kiszolgáltatott helyzetben van

Orbán Balázs a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szervezésében létrejött, Egy stabil jövő felé: alkalmazkodás egy új világrendhez című konferencián közölte, az EU vezetése a „legyünk egységesek!” felkiáltás mögé bújva azt mondja, „adjatok át nekünk minél több hatalmat, mert mi itt Brüsszelben tudjuk, mit és hogyan kell tenni”. Ám az elmúlt tíz év gyakorlata szerinte azt mutatja, hogy a brüsszeli bürokraták nem tudnak vagy nem is akarnak megoldásokat találni a problémákra – írja az MTI.

Ennek ellenére egyre több szakpolitikai területen szeretnék úgy átvenni a tagállami hatásköröket, hogy az már elnyomás, és ez így nem működhet tovább – tette hozzá. Példaként a migrációs és a külpolitikát említette, ahol bele akarnak szólni, hogy egy-egy országnak hogyan kellene megoldania a határvédelmét.

A csatlakozni kívánó Albániától és Szerbiától a szuverenitásuk olyan mértékű feladását várnák el, amit szerinte kizárt, hogy elfogadnának a nemzeti függetlenségük kivívásáért sokat küzdött országok.

Hirdetés

További európai problémának nevezte, hogy a kontinens a nyersanyag- és energiaellátás terén kiszolgáltatott helyzetben van, és az unió ezzel kapcsolatos rossz döntései miatt a tagországok csak elszenvedik a magas árakat, versenyképességük pedig tovább romlik.

Mivel Orbán Balázs szerint illuzórikusnak bizonyult, hogy az EU egy szuperállamként is vezethető, így a magyar elképzelés szerint az ideológiai megközelítés helyett vissza kell térni az észszerű döntésekhez, a kirekesztés és a blokkosodás helyett pedig a kapcsolatépítéshez.

Magyarország geopolitikai helyzetét elemezve azt mondta, jelenleg csak észak felől nem nézünk szembe komoly kihívással, így ilyen körülmények között a magyar kormány legfontosabb feladata továbbra is az ország biztonságának és önállóságának megvédése.

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/22/orban-balazs-europai-unio-nemzeti-kozszolgalati-egyetem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rágalmazás miatt jelentik fel egymást a politikusok

Becsületsértő állítások miatt ítélték el néhány hónappal ezelőtt Szél Bernadettet, az LMP korábbi társelnökét. A …