2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ön is lassúnak találja a budapesti vonatokat? Itt a magyarázat a jelenségre

Hirdetés

Ön is lassúnak találja a budapesti vonatokat? Itt a magyarázat a jelenségre

Érezhetően lelassultak idén év elejétől kezdve a budapesti Nyugati Pályaudvarról Cegléd irányába tartó vonatok a fővárosi szakaszon. Leginkább a Zugló pályaudvar és Kőbánya-Kispest között érezheti úgy az utas, hogy talán biciklivel is képes lenne lehagyni a vonatot, annyira lassan teszi meg ezt a távot. A leginkább a vonalon utazóknak létrehozott Facebook-csoportban is régóta találgatják, miért fordulhat elő a jelenség. 

Mintha hintában ülnénk

Többen a pálya állapotára tippeltek, mint okra. „Múltkor jöttem arra, KISS-sel, olyan volt, mintha hintában ülnék, úgy dőlt jobbra-balra a Cegléd felé vezető oldalon Kőalsó és Köki között” – írta egy kommentelő, a kapott válaszokban pedig többen tudni vélték a sebességkorlátozások pontos mértékét is.  

Habár a lassulás tényleg szemmel látható a vonalon minden nap, a járatok – ha szednek is össze – nem emiatt gyűjtenek össze késéseket, valószínűleg már belekalkulálták ezt a kiesést a menetrendekbe. 

Hirdetés

Az ügyben megkerestük a MÁV sajtóosztályát, arról érdeklődve: mi lehet az oka a lassításnak és meddig állhat fenn ez a jelenség? 

Mint a vasúttársaság lapunknak küldött válaszában kiemelte: a vonatok sebességét a pálya műszaki állapota miatt kellett csökkenteni a Nyugati […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/29/vonat-mav-sebesseg-korlatozas-palya-allapot-sin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony Gergely demonstrációt szervezett az NVI elé

Cikkünk frissül… 18.07: Kollégánk arról számolt be, hogy az épület előtt rengeteg ember van, mintegy 2-300 …