2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nem hajlandó fizetni a Viking Sigyn a Hableány-katasztrófa károsultjainak

Hirdetés

Nem hajlandó fizetni a Viking Sigyn a Hableány-katasztrófa károsultjainak

Ahogy az Index beszámolt róla, idén februárban a bíróság megállapította, hogy a Hableány-tragédia miatt a Viking Cruises AG-nek és a Panoráma Decknek is 1,82 milliárd forintot kell kifizetnie a károsultaknak.

A szállodahajó ügyvédjei már korábban sem értettek egyet a bíró döntésével. Érvelésük szerint a Hableánynak kitérési kötelezettsége lett volna a Viking Sigynnel szemben.

A Hableány-katasztrófa áldozatainak hozzátartozói azóta sem kapták meg a bíróság által megítélt sérelemdíjat.

Hirdetés

A cég fellebbezett a döntés ellen, így a 15 napos fizetési határidő is érvényét vesztette – ismertette Sógor Zsolt, a Hableányt üzemeltető cég ügyvédje a Borsnak.

„A cég az 1,8 milliárdos összeg nagyságrendjét és bizonyos esetekben a jogosultságot is vitatja” – fejtette ki Sógor Zsolt, majd hozzátette, az ügy akár további két évig is elhúzódhat.

Huszonhét ember halt meg a Hableány-tragédiában 

Mint írtuk, 2019 májusában a Hableány nevű turistahajót maga alá gyűrte a Viking Sigyn nevű szállodahajó, amelynek fedélzetén 35 ember utazott. A balesetben 27-en meghaltak, egy dél-koreai utast pedig továbbra is eltűntként tartanak nyilván. A kapitányt, Jurij C.-t öt és fél év fegyházra ítélték, és hat évre eltiltották a vízijármű-vezetéstől. A Viking Sigyn testvérhajójának, a Viking Idunnak a kapitánya, Topal F. továbbra is <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/01/hableany-katasztrofa-viking-a-gyaszolo-rokonoknak-18-milliarddal-tartozik-a-ceg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Schmidt Mária: Bibliai vésznek éltük meg a Covidot

A XXI. Század Intézet főigazgatója emlékeztetett: egy váratlan, légzőszerveket megtámadó vírus okozott világjárványt, amelyet addig …