2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nagyköveti címet, államtitkári fizetést és titkárságot kaphat Fürjes Balázs

Hirdetés

Nagyköveti címet, államtitkári fizetést és titkárságot kaphat Fürjes Balázs

tavaly októberben Mumbaiban zajló 141. NOB-közgyűlésen elsöprő többséggel, a szavazatok több mint kilencven százalékával a NOB állandó, teljes jogú tagjai közé választották Fürjes Balázst. A sportvezetőt a Magyar Olimpiai Bizottság kérte fel tavaly március végén, hogy nyújtsa be pályázatát az állandó NOB-tagságra Lausanne-ban. Fürjes Balázs korábban lemondott államtitkári, miniszterhelyettesi posztjáról a Miniszterelnökségen.

Most a nagyköveti kinevezés lehetőségét biztosítaná Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyik törvényjavaslata a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar állampolgárságú állandó és egyéni teljes jogú tagja részére – írja a hvg.hu.

Hozzátették: „Magyarország sportdiplomáciai tevékenységének, illetve a magyar sport nemzetközi kapcsolatainak elősegítése érdekében”

államtitkári díjazás jár a nagyköveti titulus mellé, valamint a Külügyminisztériumban a tárca által fizetett titkárság is.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/30/olimpia-bizottsag-nob-furjes-balazs-szijjarto-peter-nagykovet-allamtitkar-fizetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …