2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nagy Attila Tibor: Ez súlyos figyelmeztetés a DK-nak, a Momentum politikai halállal néz szembe

Hirdetés

Nagy Attila Tibor: Ez súlyos figyelmeztetés a DK-nak, a Momentum politikai halállal néz szembe

Magyar Péter újabb tüntetést tartott péntek este a Belügyminisztérium épülete előtt. A demonstrációt „Védjük meg a gyermekeinket! Vállalják a politikai felelősséget!” címmel szervezték meg, hogy valódi gyermekvédelmi reformot, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását követeljék.

Nagy Attila Tibor politikai elemző a pénteki tüntetésről az Index kérdésére elmondta, hogy „olyan sok ember jelent meg egyetlen, pár nappal ezelőtti hívószóra, amelyről a többi ellenzéki párt együttvéve sem álmodhat. A DK–Párbeszéd–MSZP gyűlésein sokkal kevesebben szoktak megjelenni, mint Magyar Péter tüntetésén. Ez súlyos figyelmeztető jel Dobrev Kláráéknak”.

A politikai elemző az elmúlt 14 évben az ellenzéken belül nem látott még olyan nagyarányú mozgalmat, mint amilyen Magyar Péteré.

Hirdetés

Szerinte az utóbbi években egyetlenegy eddigi ellenzéki párt sem volt képes olyan szinten fellelkesíteni az embereket, mint a Tisza Párt alelnöke.

A szakember mozgósítás szempontjából sikeresnek tartja a tüntetést, hiszen Magyar Péter hirtelen döntött az újabb fővárosi demonstráció mellett, így mindössze pár napja volt arra, hogy megszervezze az eseményt. Mint mondta, ilyen gyűléseket egyelőre a Fidesz sem mer tartani. Bár nem volt akkora tömeg, mint április 6-án a Kossuth téren, de szerinte nem is ez volt a cél. Úgy véli, a Belügyminisztérium előtti pénteki demonstráció arról szólt, hogy Magyar Péter megmutassa, érdemi versenytársa tud lenni a Fidesznek.

„Az ellenzék alapvetően tehetetlennek tűnt a kormánnyal szemben, de Magyar Péter megadja az embereknek a reményt, hogy van lehetőségük megbuktatni Orbán Viktor miniszterelnököt” – tette hozzá.

Nagy Attila Tibor szerint a Tisza Párt alelnöke olyan érdemi politikai szereplő lett, akit nem lehet majd megkerülni az ellenzéken belül. „Magyar Péter megint megmutatta az erejét, megmutatta azt, hogy tömegek állnak mögötte. Még nem tudjuk pontosan, hogy ez szavazatban mennyit érhet június 9-én, de azért jól látszik, hogy érdemi.”

Magyar Péter nem akar Fidesz 2.0 lenni

Az ellenzék a Fidesszel szimpatizálónak, míg a kormánypárt <a href="//index.hu/belfold/2024/04/19/menczer-tamas-magyar-peter-baloldal-fidesz-tisza-part-remego-kez-vita/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/26/magyar-peter-tuntetes-tisza-part-fidesz-demonstracio-belugyminiszterium-gyermekvedelem-nagy-attila-tibor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Ha egy ország elfelejti a labdarúgómúltját, akkor nem lesz mire felépítenie a jövőjét

Orbán Viktor azt mondta: a kiadvány elsősorban a helyieknek fontos, de a magyar futball számára …