2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Miskolci csapat zsebelte be a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia aranyérmét

Hirdetés

Miskolci csapat zsebelte be a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia aranyérmét

A miskolci Földes Ferenc Gimnázium négyfős diákcsapata nyerte el az aranyérmet a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián (IIOT), amelyet Szíriában rendeztek meg.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság közleménye szerint május 11-én rendezték meg Szíriában az idei IIOT világversenyt, amelyen a hazai kvalifikációs Kódkupáról két továbbjutó csapat vett részt:

  • a Földes Ferenc Gimnázium 42 elnevezésű csapata (Molnár István Ádám, Nagy Martin, Koós Andor és Szörényi Zalán András),
  • a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Dzsanos Buliáj névre hallgató csapata (Czanik Pál, Juhász-Molnár Erik, Simon László Bence és Szin Attila).

A világversenyen összesen tíz csapat vett részt – írja az MTI. A feladatokat egy nemzetközi bizottság állította össze, amely idén szíriai, román, olasz és magyar delegáltakból állt. A verseny előkészületeihez nagymértékben hozzájárult hazánk is, hiszen az idei versenyre kiválasztott kilenc feladat kétharmadát magyarok állították össze.

Hirdetés

A közleményből kiderült, hogy Szíria biztonsági és geopolitikai helyzetére való tekintettel a magyar diákok online vettek részt a megmérettetésen egy közös magyarországi helyszínről.

Emlékeztettek arra, hogy az IIOT a Neumann Társaság által gondozott versenyek között az egyetlen, amelynek során a versenyzők nem egyénileg, hanem csapatban együttműködve oldják meg a feladatokat, ezért a tudáson kívül olyan „soft skillekre” is szükség van, amelyek a kooperációban segítenek.

Ez a nemzetközi szinten elért eredmény egyértelműen bizonyítja az informatikai tehetséggondozás jelentőségét és azt, hogy érdemes és fontos lehetőséget biztosítani a diákoknak a fejlődésre

– mondta […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/16/miskolc-foldes-ferenc-gimnazium-nemzetkozi-informatikai-csapat-diakolimpia-sziria-magyar-aranyerem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Berobbant az eperszezon, bőséges gyümölcstermés várható idén Magyarországon

Ebben az évben jó eperszezonra számítanak a szakemberek, az RTL arról számolt be, hogy berobbant …