2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Magyar Péter bejelentette, olyanra készül az EP-választás előtt, ami még nem volt

Hirdetés

Magyar Péter bejelentette, olyanra készül az EP-választás előtt, ami még nem volt

Varga Judit március 26-i Facebook-posztjában úgy fogalmazott Magyar Péterről, hogy „ha pedig itt leírnám, hogy milyen »döbrögikhez« tartoznak azok a cégek, akikkel neki állítólag előrehaladott tárgyalásai voltak akkoriban, ahol ő állásért kilincselt, akkor valószínűleg Magyar Péterünket a március 15-ei tömeg paradicsommal megdobálva zavarná haza”.

Magyar Péter ezzel kapcsolatban a Válasz Online podcastműsorában elárulta: „Tárgyaltam akkoriban Mészáros Lőrincnek valamelyik cégével, de nem Mészáros Lőrinccel. Valóban el szerettem volna menni egy másik piaci céghez (Magyarországon elég kevés olyan piaci szereplő van, amelyik nem köthető valamilyen szinten a NER-hez). Valóban tárgyalásokat folytattam, és függetlenül ettől az üzenettől, amit a volt feleségem nyilvánosságra hozott, megkaptam volna azt az állást, amiről szó van. Nem fogom nyilvánosságra hozni egyelőre, hogy kivel tárgyaltam, melyik intézőjével Mészáros úrnak; abszolút nyitott kapukat döngettem.”

Varga Judit 2023 nyarán távozott az igazságügyi miniszteri székből, az akkori nyilatkozatok alapján az európai parlamenti kampányra fókuszált volna, de a kegyelmi ügy kirobbanása után távozott a közéletből, a listavezetői pozíció Deutsch Tamásé lett.

Hirdetés

Magyar Péter arról beszélt, hogy a távozás oka magánéleti jellegű volt:

A magánéleti kapcsolata volt az oka. Új kapcsolata, ami – tudomásom szerint és mások tudomása szerint is – akkor már fennállt, teljességgel összeférhetetlen volt a kormányzati pozíciójával. Zárójelben jegyzem meg: utána is összeférhetetlen volt, mert ha valaki elolvassa az Állami Számvevőszékről szóló törvényt, akkor nyilvánvaló politikai és jogi nonszensz, hogy egy Fidesz EP-listavezetője együtt él – titokban – az Állami Számvevőszék elnökével. Aki egyébként az Országgyűléstől kapja a felhatalmazását, és ellenőrzi az Országgyűlést meg a pártokat.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/04/magyar-peter-ep-valasztas-europai-parlament-varga-judit/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …