2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Legyen óvatos, anyamedvét láttak kóborolni a Bükkben

Hirdetés

Legyen óvatos, anyamedvét láttak kóborolni a Bükkben

Egy magányosan kószáló példányt és egy hárombocsos anyamedvét is láttak kóborolni nemrég Szilaspogony közelében – adta hírül a Heves vármegyei hírportál.

Az egyik medve a lovakat is megriasztotta a településen, emellett az utóbbi időben rendszeresen látnak a kirándulók medvenyomokat és kaparásnyomokat a fák törzsén. 

Medveészlelésről három hete is érkezett egy lakossági bejelentés a Bükki Nemzeti Parkhoz. Gombkötő Péter, az igazgatóság zoológiai szakreferense a Heves Vármegyei hírportálnak elmondta, hogy Ivád község határában is medvenyomokat láttak. 

Hirdetés

A szakember szerint Szentdomonkos közelében valószínűleg ugyanennek az egyednek a nyomaira bukkanhattak. Barna medve jelenléte 2008 óta észlelhető a park három vármegyényi működési területén.  

Mit kell tenni, ha medvével találkozunk? 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/02/medve-bukk-anyamedve-bocsok-bukk-szilaspogony-nemzeti-park-gombkoto-peter-kirandulok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Ha egy ország elfelejti a labdarúgómúltját, akkor nem lesz mire felépítenie a jövőjét

Orbán Viktor azt mondta: a kiadvány elsősorban a helyieknek fontos, de a magyar futball számára …