2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lázár János egy utcafórumon jelentette be Magyarország egyik legnagyobb beruházásának jövőjét

Hirdetés

Lázár János egy utcafórumon jelentette be Magyarország egyik legnagyobb beruházásának jövőjét

Lázár János a Dózsa mozi előtti téren összegyűlt mintegy 150 ember előtt arról beszélt, hogy az M8-as autópálya lesz Magyarország egyik legnagyobb közúti beruházása, amely az M7-es autópályától – Sárbogárd és Dunaújváros érintésével – Kecskemétig fog húzódni. Jelezte, hogy a kiviteli tervek idén elkészülnek, és a megvalósítást is elkezdik ebben a ciklusban.

A tárcavezető azt is elmondta, hogy megállapodtak a kínaiakkal a V0-ás vasúti körgyűrű megépítéséről, amelynek Dunán átívelő vasúti hídja „a folyam átjárhatósága miatt csak egy helyen épülhet meg Magyarországon, Dunaújvárostól néhány kilométerre északra”.

Megjegyezte, hogy a legfontosabb vasúti átkelési pont a város mellett lesz, az M8-as autópálya szintén, vagyis létrejön a „budapesti logisztikai körgyűrű”, amelynek köszönhetően lehet a térségben munkahelyeket teremteni, gazdasági vállalkozásokat létrehozni, profitot termelni és generációkra megoldani a dunaújvárosiak életét.

Hirdetés

Lázár János szerint egy olyan világban élünk, ahol „a háborús helyzeteket nem szabad félvállról venni”, és ha van nemzet a világon, amelynek nem érdeke, hogy háborúba keveredjen, az Magyarország. Példaként említette, hogy Románia átengedi az amerikaiaknak a légi támaszpontjait, tengeri támaszpontjait, katonai bázisait, így több tízezer amerikai katona van az országban azért, hogy adott esetben az amerikaiak be tudjanak avatkozni az orosz–ukrán háborúba.

Úgy vélte, ezzel Románia azt vállalja, hogy ennek a háborúnak a részesévé válik, ami nagyon nagy kockázat, ezt Magyarország nem teszi, mert „egyetlenegy magyar életet sem akar kockáztatni sem az oroszok, sem az ukránok miatt”.

A miniszter hangsúlyozta, hogy aki a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/05/29/lazar-janos-dunaujvaros-m8-autopalya-v0-vasuti-korgyuru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyar lovak szolgálják az angol királyi családot

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter magyar tenyésztésű lipicai lovakat adott át a Brit Királyi Hadsereg részére …