2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Lázár János állítja, Orbán Viktor semmit sem tudott K. Endre elnöki kegyelméről

Hirdetés

Lázár János állítja, Orbán Viktor semmit sem tudott K. Endre elnöki kegyelméről

A tárcavezető a Jelennek adott interjút, amelyben több témára is kitért. Egyrészt elmondta, hogy a K. Endrének adott köztársasági elnöki kegyelemről sem Orbán Viktor, sem a kormány nem tudott,

és utóbb ők sem tudták meg, hogy Novák Katalin miért adott kegyelmet neki.

Hirdetés

Mint mondta, Novák Katalin „a mai napig nem magyarázta meg, hogy ezt miért tette”. Lázár János azt is megjegyezte, a volt köztársasági elnök önmagát akarta megvalósítani, a saját politikai pályáját építgette, de szerinte a negyvenes éveiben túl korai volt államfőnek megtenni.

Az interjúban a miniszter még arról is beszélt, hogy

  • Varga Judit „jó nagy butaságot csinált” azzal, hogy aláírta a kegyelmi döntést, mert előtte ezt meg kellett volna beszélnie Orbán Viktorral. Szerinte a nyilvánosságra került hangfelvételen is értelmetlen dolgokat mondott arról, hogy  Rogán Antalék kihúzatták magukat a Völner–Schadl-ügy nyomozati irataiból. Mindezek szerinte azt igazolták, hogy Varga Judit nem volt alkalmas sem igazságügyi miniszternek, sem a Fidesz EP-listájának vezetésére.
  • Magyar Péterről azt mondta, hogy a korábbi tevékenysége alapján nem tud rosszat mondani róla, és az állami cégeknél mindig teljesítette azt, amit elvárt tőle. A politikai szerepvállalásával kapcsolatban viszont megjegyezte, hogy „celebnek tartja, és szerinte kérdéses, hogy megvannak-e az ehhez szükséges vezetői kvalitásai.
  • Elismerte, Magyarral kapcsolatban „rengeteg fideszes” érzi úgy, hogy korábban […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/30/lazar-janos-kegyelmi-ugy-orban-viktor-magyar-kormany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Ha egy ország elfelejti a labdarúgómúltját, akkor nem lesz mire felépítenie a jövőjét

Orbán Viktor azt mondta: a kiadvány elsősorban a helyieknek fontos, de a magyar futball számára …