2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kudarcba fulladt az Európai Parlament magyarországi látogatása

Hirdetés

Kudarcba fulladt az Európai Parlament magyarországi látogatása

Az Állami Számvevőszék visszautasít minden olyan nyilatkozatot, amelyek a tényekkel ellentétes tartalommal, a politikai nyomásgyakorlás eszközével próbálják befolyásolni az ÁSZ független, szakmai tevékenységét – reagált az Állami Számvevőszék az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottsága május 16-iki látogatását követően megfogalmazott kritikájára csütörtökön.

Monika Hohlmeier, az EP hattagú delegációjának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján egyebek mellett

kifogásolta, hogy az Állami Számvevőszék nem tudott tájékoztatást adni – 29 esetben, 1,48 milliárd eurót érintően – a korábban kifogásolt európai pénzek sorsáról.

Hirdetés

Az ÁSZ csütörtöki közleményében megjegyezte, az EP delegációja úgy nyilatkozott az uniós forrásokat érintő számvevőszéki gyakorlatról, hogy az ezen témában jelenleg zajló vizsgálatok, azok folyamata, módszertana, a vizsgálatokat érintő digitalizációs és kockázatelemzési fejlesztések egyáltalán nem érdekelték, ezzel kapcsolatosan egyetlen kérdést sem intéztek az ÁSZ vezetéséhez.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/05/19/allami-szamvevoszek-europai-parlament-europai-bizottsag-korrupcio-unios-penzek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fordulóponthoz érkeztünk: a következményeket többé nem lehet a szőnyeg alá söpörni

Fordulóponthoz érkeztünk: a következményeket többé nem lehet a szőnyeg alá söpörni

Az Egyesült Államok tisztifőorvosa, Vivek Murthy hivatalos figyelmeztetést adott ki a közösségi média mentális egészségre …